Fjernet merking på hummerteiner

Hummerfisker utsatt for sabotasje ved Godøya.

Hummerteine. Illustrasjonsfoto. 

Nyheter

Hummersesongen er i gang, men ikke alle er like begeistret over de som sanker havets frukter.

Nylig oppdaget nemlig Lauritz Godø at noen hadde tuklet med teinene hans.

- Jeg har satt ut sju teiner vest for Høgsteinen ved Godøya i mange sesonger. Teinene har alltid vært merket med navn og adresse på en måte som gjør at merkinga ikke forsvinner av seg selv. Men nå har altså noen fjernet merkinga fysisk på fire av teinene, sier en fortvilet Lauritz Godø til smp.no.

Umerka hummerteiner blir som kjent beslaglagt om Kystvakta kommer over de.

Les også: Strenge regler for hummerfiske

- Det er uheldig om flere opplever at noen fjerner merking på teinene deres. Jeg vet ikke hva motivet er for å gjøre slikt, men det vil være kjedelig for alle som eventuelt mister teinene sine, sier Godø, som har fått registrert sine teiner i offentlig register.

Han oppfordrer teine-eiere om å sjekke teinene sine jevnlig slik at de ikke plutselig skulle bli tatt, enten av andre eller Kystvakta.