– Det beklager vi sterkt, og vi gjør vårt ytterste for at det skal bli bedre. Samtidig oppfordrer vi dem som ikke fikk avisa om å ta kontakt med vår Kundeservice, sier ansvarlig redaktør Hanna Relling Berg i Sunnmørsposten.

Som kjent har Samferdselsdepartementet innledet et nytt samarbeid med ålesundsselskapet Kvikkas om levering av lørdagsavisene i distriktet. Posten tapte dette anbudet.

Mangelfull avtale

– Vi har all grunn til å tro at Kvikkas gjør så godt de kan, men trolig er avtalen mellom Samferdselsdepartementet og Kvikkas mangelfull i forhold til behovet. Da postleveringa ble kuttet ut på lørdagene, ble det lovet at dette ikke skulle få konsekvenser for avisleveringa i distriktet. Men nå er det nettopp det som skjer. Vi arbeider på spreng for å skaffe oss full oversikt over hva som sviktet. Det haster å finne gode løsninger, sier Relling Berg.

Søre Sunnmøre

Delte ut aviser Redaktør Rune Sæbønes i Møre Nytt, delte søndag ut både Sunnmørsposten og Møre Nytt til abonnenter langs Norangsfjorden som ikke fikk avis lørdag. Foto: Privat

Det ser ut til at Vanylven er spesielt hardt rammet. Der skal Kvikkas levere. Også i Volda, Austefjord og Hjørundfjord, Urke og Skår har det vært mangelfull levering. Nøyaktig hvor mange abonnenter som ikke har fått avisa, har man foreløpig ikke full oversikt over, men det kan dreie seg om flere hundre. Den mangelfulle distribusjonen omfatter også lokalavisene som Sunnmørsposten eier.

– Noen steder er det ikke gateadresser. Ved en slik omlegging er svært viktig at adressene og postkassene er godt merket. Nye bud kjenner ikke abonnentene så godt, sier Berg.

Kryssord

Det har ikke lyktes Sunnmørsposten å få tak i ledelsen av distributørselskapet Kvikkas i Ålesund. De har tidligere sagt at de hadde full kontroll i forhold til den avtalen de har med Samferdselsdepartementet.

Fagsjef Bjørn Wisted i Mediebedriftenes Landsforening sier til Sunnmørsposten at de har fått en del henvendelser fra fortvilte avisledere om den manglende distribusjonen. Landsforeningen hadde mandag morgen et møte med samferdselsministeren, som ifølge Wisted er svært opptatt av å få til en god løsning på problemene.