Giek-sjef Wenche Nistad møtte i dag næringskomiteen på Stortinget. En bebuda kritikk fra Høyre og Frp om måten Giek har gått fram på i refinasieringen av en kriseramme offshore supplynæringen, ble det lite av.

– Jeg er takknemlig for muligheten til å oppdatere komiteen hvert år, både om ny eksport og håndteringen av risikoen i GIEKs portefølje. Som alltid var det en god diskusjon med gode spørsmål fra komiteen, er Giek- sjef Wenche Nistad kommentar til møtet.

Else-May Botten karakteriserer møtet som en helt ordinær orientering.

– En helt ordinær orientering. Giek ga en beskrivelse av situasjonen i de maritime næringene og de utfordringen som fortsatt er der, sier Botten.

Og viser til at utfordringen for Giek akkurat nå er at lånerammene for byggelån er i ferd med å bli brukt opp.

– Gieks selv påpekte at det akkurat nå er på Sunnmøre at etterspørselen etter Giek garantier er størst og at en er i ferd med å bruke opp rammene for byggelån. Dette er noe som en må se på i budsjettet for neste år, sier Botten.

Hun påpeker at dersom det er slik at Frp ønsker å kritisere Giek så må de gå til næringsministeren.

– Stortinget må  forholde seg til næringsministeren om det er noe vi ikke er fornøyd med, påpeker Botten.

Frps Oskar Grimstad utfordret Giek på den rollen de har hatt i forhold til offshorerederien på Sunnmøre.

– Jeg fikk til svar at Giek aldri har tatt initiativ til noen fusjon mellom sunnmørsrederiene. Jeg håper at Giek-ledelsen gjennom dette møtet fikk en større forståelse for at vi framtida må åpne for lokale løsninger når en står i en siituasjon som vi nå gjør for offshore supply næringen på Sunnmøre, sier Grimstad.