En rekke restauranter og utested har prøvd seg i lokalene vis-à-vis Bryggen Hotell, som Veslekari, Balder, Krambua, XO og Jugend Bar. Nå er det svenske Håkan Angefuhr som skal skape nytt liv ett år etter at Jugend Bar forlot lokalene.

– Først og fremst vil jeg understreke at vi er en restaurant som satser alt på god mat, vi er ikke en pub med matservering, sier Agnefuhr.

Flere nyheter fra Ålesund her.

– Topp mat

Fra før driver svensken Burger Boost i Kristiansund, et konsept som ifølge han sjøl har tatt helt av.

– Det er et takeaway-sted for burgere. Vi selger nå 1.000 burgere i uka, og alt er laget fra bunnen av, forteller han.

Og det med mat laget fra grunnen av er noe Agnefuhr vil ta med seg til Real American Steakhouse. Han er sjøl utdannet kokk, og vil være kjøkkensjef på stedet.

– Ikke for å skryte, men jeg har en imponerende CV. Jeg har laget mat til det svenske kongehuset og vært ansvarlig for maten ved fem hotell i Gøteborg, sier han.

Noe nytt i byen

Agnefuhr har ikke latt seg imponere av de restaurantene han har besøkt i Ålesund til nå.

– Jeg synes maten har vært dyr og dårlig, og at mange plasser virker mer opptatt av fancy interiør enn god mat, sier han.

Han vil sjøl beskrive plassen han skal åpne som en bydelskro.

– Det er ujålete interiør og fokus på maten, sier Agnefuhr.

Foruten burgere, skal han servere fisk- og kjøttretter.

Åpner snart

Real American Steakhouse satser på å åpne dørene i midten av februar.

– Vi er i full gang med å pusse opp lokalene. I første omgang tar vi i bruk hovedlokalet. Det er tredelt. Når vi er godt i gang vil vi vurdere å utvide til «underetasjen» og til sist ta i bruk det mer tilbaketrukne lokalet som ligger innerst i restauranten, sier svensken.

Agnefuhr synes det bare er bra at det nå kommer flere restauranter til Ålesund sentrum.

– Det trekker folk. Vår beliggenhet, med nærhet til to store hotell gir oss en fordel, og jeg vil søke samarbeid med hotellene og turistnæringa, sier han.