Den samlede evalueringsrapporten for The North West 2018 er basert på tilbakemeldinger fra partnere, fylkeskommunen og intern evaluering i

The North West sitt styre, og er signert av daglig leder Maria Carmona.

I rapporten diskuteres det en rekke praktiske utfordringer, blant annet at festivalen hadde for liten tid før årets arrangement, men påpeker at The North West fortsatt er i en tidlig fase og at det er vanskelig å klart se hvem de er, og hvor de vil.

– En stort utfordring for styret var å finne rammene for oppgaven. Det var ikke klart hvem vi var og hva vi ville adressere i vårt første år. Vi brukte mye tid på å snakke oss sammen. Dette er fortsatt noe uklart, men vi har et mye bedre utgangspunkt for 2019, heter det i rapporten.

For liten tid

Det blir også påpekt at daglig leder hadde ansvar for fremdrift, men var dessverre altfor avhengig av styrets deltakelse hva gjaldt programmering. I tillegg var det utfordrende for styret å også opptre som arbeidsgruppe.

– Vi hadde for liten tid til alt før årets arrangement. Fremdrift bar preg av dette, men som nevnt tidligere har vi tro på at vi kan lære av prosessen og sørge for en bedre prosess fremover, heter det.

Økonomien ble også diskutert. Årets arrangement har spist av egenkapitalen, og The North West ønsker å jobbe med å få driftskapital fra eierne for å unngå dette. Det er også nødvendig å få offentlig støtte til arrangementet.

Påmeldingssystemet var også utfordrende, da det var vanskelig å kommunisere hva man meldte seg på, og hvordan man skulle gjøre det.

Kommunikasjonsproblemer

– Det at vi ikke hadde programpostene klare før kort tid før arrangementet gjorde kommunikasjonen vanskelig. Vi hadde ingenting konkret å si i påvente av at vi skulle bli enige i styret om hva programmet skulle bli. Det ble vanskelig å kommunisere ut når vi internt ikke var enige om hvordan dette skulle bli, heter det.

Har positivt inntrykk

– Vi har hatt vår interne evaluering, og evaluering med de største partnerne våre. Vi har også gjennomført generalforsamling og fått rapport fra fylkeskommunen. Alt i alt er inntrykket positivitet, spesielt i forhold til tiden vi hadde til å gjennomføre arrangementet. Vi gleder oss til å ta fatt på det vi fikk tilbakemelding om å kunne gjøre bedre, og har dobbelt så lang tid på å få et enda bedre og mer spissa resultat, sier daglig leder i The North West, Maria Carmona, til Sunnmørsposten.

– Ville det vært bedre å vente et år til med arrangementet?

– Når man har kniven på strupen får man resultater fortere. Hadde vi hatt bedre tid, hadde vi kanskje tatt oss bedre tid og ikke kommet fortere til resultater. Men samtidig – kanskje. Det som var vanskelig var at vi ikke kjente hverandre så godt fra før, og måtte lære hverandre å kjenne. Vi var en veldig sammensatt gruppe.

– Er det nok tid på å forbedre det meste av dette?

– Vi har i alle fall ambisjoner om det, og mye av det ble løst nært opp til festivalen. Vi skal ha styremøte i august for å drøfte videre fremdrift. Vi ønsker å ha et rammeverk og godt program innen jul. Jeg har en god magefølelse på at vi skal klare det. Etter konferansen i år slipper vi å finne opp hjulet på nytt, og har knagger å henge ting på.