Marius Nakken skal kjøre Porsche Carrera Cup, og det er ikke på en hvilken som helst bane han skal i ilden. Nürburgring er en legendarisk racerbilbane i Tyskland, og der skal han altså kjøre nå. Og helgens stevne skal streames i smp.no, for våre abonnenter. Så der kan interesserte få se Nakken i aksjon.

Sendingene på smp.no starter kl 14.40 lørdag, 11.30 søndag.

– Vi har testet bil og bane både torsdag og fredag, og alt ser bra ut. Målet mitt er å bli topp-fem i helga, selv om jeg vet at kanskje så mange som 10-15 kjører er gode nok til å vinne her. Denne gang deltar hele 44 kjørere, så det kan bli ganske kaotisk, smiler han.

24-åringen anser toppfarta til å kunne bli opp mot 260 km i timen i helga. – Men på Hockenheim kom jeg opp i 290, forteller han.

Seks strake helger

Helgens runde på Nürburgring er den sjette for sesongen, og er startskuddet for en uhyre travel periode for unggutten fra Ålesund.

– Nå skal vi kjøre Porsche Carrera Cup og Porsche Super Cup i seks helger på rad, så dette blir hektisk, sier Nakken.

Krogstad i Canada

Mens Nakken altså kjører Porsche i Tyskland, har Henrik Krogstad reist adskillig lengre for å konkurrere. For første gang i karrieren har Henrik reist utenfor Europa for å prøve seg, og denne helga kjører han i Trois-Rivieres i Canada!

Henrik kjører i RX2, som er en ren rekrutteringsklasse innen rallycross for serien World RX, der superstjerner som Petter Solberg og Sebastien Loeb konkurrerer.

Etter 2. plassen i Sverige sist, ligger Henrik nå på en imponerende tredjeplass i RX2-mesterskapet. Så han kjemper fortsatt om sammenlagtseieren totalt.

Henrik Krogstad kjører på nøyaktig samme bane og under samme forhold som de store gutta, altså Petter Solberg & co. Og World RX-sirkuset kjører også i Canada denne helga.

Løpene i Canada blir vist på NRK 2 søndag kveld fra klokka 20. Så dette er litt av en helg for Sunnmøres to unge og rasende flinke bilsport-utøvere.