Ålesunderen stilte til start under Porsche Super Cup i London denne helga.

Løpet gikk av stabelen i tilknytning til at Formel 1-sirkuset inntok Silverstone. Det gjorde at om lag 400.000 tilskuere var til stede da Marius Nakken & Co. konkurrerte søndag.

– Det var første gangen min på Silverstone. Bare det å få kjøre der, på en av de mest kjente banene i verden, var en stor opplevelse, sier Marius Nakken.

Uhell på uhell

Dessverre gikk det ikke like godt sportslig som ålesunderen hadde håpet på forhånd.

En trøblete kvalifisering gjorde nemlig at Marius Nakken endte opp på startplass 27 av totalt 34 biler i selve løpet.

– I kvalifiseringen har du 30 minutter på deg til å sette ei god rundetid. På den tiden kan du bruke to sett med dekk. I og med at Silverstone-banen er så lang som den er, så hadde jeg i praksis bare to runder per sett på deg til å sette en god rundetid, forklarer Marius Nakken.

Årsaken til dette er at dekkene etter hvert blir så slitt at det blir vanskelig å sette en god rundetid. Normalt sett har man bedre tid på seg til å sette gode rundetider, men på Silverstone-banen var rundetiden på over to minutter. Normalt sett pleier rundetiden å ligge på litt over minuttet for Marius Nakken & Co.

– På det første settet med dekk var jeg uheldig med at en bil foran meg snurra. På det andre settet fikk vi rødt flagg og hele kvalifiseringen ble stoppet, slik at jeg måtte begynne på igjen med slitte dekk, forteller Marius Nakken.

Fornøyd med prestasjonen

Til tross for et håpløst utgangspunkt, kjørte Marius Nakken seg opp fra 27.-plass og endte til slutt som nummer 18 i England.

– Med tanke på at jeg kjørte i et av de tøffeste feltene, så er jeg fornøyd med prestasjonen til slutt. Det er normalt sett vanskelig å kjøre seg opp så mange plasser. Med tanke på utgangspunktet er jeg fornøyd, men ser du på resultatet er jeg selvsagt ikke fornøyd. Det er ikke på 18.-plass jeg ønsker å være, sier Marius Nakken.

Hans neste konkurranse er i tyske Hockenheim om knappe to uker.