Overvåkningsvideo:

Her er de inne ved pingvinene

Politiet har frigitt overvåkningsvideoen fra Atlanterhavsparken.

Ålesund og omland

Sunnmøre politidistrikt offentliggjorde fredag ettermiddag videobildene som viser at sju personer har brutt seg inn på området til Atlanterhavsparken.

Det var natt til torsdag at tre pingvinkyllinger og ett egg ble stjålet fra akvariet i Ålesund. Mange har søkt etter de savnede pingvinene uten å finne noe som helst.

Fire russ er foreløpig siktet for brudd på dyrvernsloven paragraf 14. Alle er født i 1996.

Ifølge daglig leder Tor Erik Standal ved Atlanterhavsparken ble det også tatt bilder med blitz underveis. En kan også se på videoen at personene oppholder seg i området til pingvinene, og at de tilsynelatende bærer noe med seg ut.

LES OGSÅ: Fire russ er siktet i saken

LES OGSÅ: Frykter for livet til bortførte pingviner

LES OGSÅ: Inntrengerne tok bilder

– Det foreligger en foreløpig siktelse i saken, og flere er siktet etter dyrevelferdslovens paragraf 14. Siktelsen kan bli endret etter hvert som etterforskningen pågår. I utgangspunktet er siktelsen knyttet til det å sette dyr i en hjelpeløs tilstand, sa Haugen til smp.no tidligere fredag.

Håper på flere tips

Politiet går ut med videoen i håp om flere tips på politiets tipsnummer 02800. Kvaliteten på videoen er for dårlig til at tjuveriet kan sies å være oppklart.

Det er mulig at noen av de bærer noe med seg, men vi presiserer at kvaliteten på opptaket er av en slik art at det ikke mulig å fastslå med 100 prosent sikkerhet, sier politiinspektør Yngve Skovly.

Flere avhør

Politiet opplyser at de har fått en del navn og vil gjennomføre flere avhør i saken. Fredag ettermiddag hadde politiet møte med russepresidentene på de videregående skolene i Ålesund. Ifølge politiet er det en god dialog mellom russepresidentene og politiet.

LES OGSÅ: Pingvinene er utrydningstruet

LES OGSÅ: Ingen har foreløpig tilstått

LES OGSÅ: Politiet bekrefter at russ har vært inne i området

LES OGSÅ: Russen beklager

Se overvåkningsvideoen i videovinduet over.