Har fått flytte hjem igjen

Flere vinduer ble blåst inn av stormen og 90 personer evakuert i Ulstein. Nå har de flyttet hjem.

Flere vinduer blåst inn av stormen. 90 personer evakuert i Ulstein.

Det jobbes med å sikre bygningene på asylmottaket i Ulstein.  Foto: Marius Rosbach

  Foto: Marius Rosbach

Nyheter

Oppdatering: Styrer Ann-Inngvill Tødenes forteller til smp.no at alle beboerne ble fraktet hjem ved 19-tiden lørdag. Hun mener det har gått greit for beboerne, selv om det var ubehagelig der og da. - Alle er ved godt mot, og alle skal ha sovet greit i natt, forteller Tødenes til smp.no søndag.

Lørdag måtte nødetatene bistå i evakuering av beboere fra et asylmottak i Ulstein kommune.

Styrer Ann-Ingvill Tødenes kunne da bekrefte at 90 personer var evakuert på grunn av at vinduer hadde blitt knust.

- Vi flytter barn og kvinner til informasjonssenteret vårt, mens en del av de mannlige beboerne hjelper til med å rydde opp, sa leder Ann-Ingvill Tødenes til smp.no.

Mottaket ligger på Vollane i utkanten av Ulsteinvik sentrum. Når vinden kommer fra nordvest, ligger bygningene utsatt til, og får vindkastene rett inn fra havet. Tødenes forteller at hun ikke kan huske at det har blåst så kraftig siden Dagmar-orkanen.

- Vi må få sikret området. Det er mye som flyr rundt oss nå. Vi avventer været før vi bestemmer oss for hva som skjer videre, sa Tødenes.

Ifølge vitner på stedet skal tak ha løsnet fra to av bygningene og flere vinduer ble blåst inn.

Ingen personer ble fysisk skadet, ifølge våre opplysninger.

Opprydning

Asylmottaket drives av Link i samarbeid med Ulstein kommune.

Klokka 17.00 lørdag ettermiddag kunne Tødenes fortelle at de var godt i gang med opprydningen, og at folk snart kunne flytte tilbake til leilighetene sine.

- Det går fint her nå. Alle er her og hjelper til med å rydde opp. Vi har fylt opp containere og sikra det meste så nå er det trygt å flytte inn igjen, sa hun til smp.no.

Tak knuste vindu

Styrer, Hallstein Saunes fortalte at det ble gjort skade på tak og vindu, men var glad for at ingen alvorlige personskader fant sted.

- Vinden blåste av to tak, der det ene taket traff en annen bygning. Dette resulterte i at flere vinduer knuste. Heldigvis slapp vi unna uten noen personskader, sa Saunes til smp.no.

Ifølge NRK skal en liten gutt ha fått mindre kuttskader etter å ha befunnet seg i leiligheten som ble rammet. Saunes kan hverken bekrefte eller avkrefte dette.

- Dette kan jeg ikke verifisere nå, sier han.


Venter full storm

"Ole" tøffer seg i nordvest også.