Sigrid skjøt Gullfisken

17-åringen skal spille for 800.000 under TV2-show.

Artist: Sigrid Solbakk Raabe har klart å gjøre seg bemerket med sine egne låter.  Foto: Staale Wattø

Nyheter

Sigrid Solbakk Raabe fra Ålesund får en gyllen mulighet til å vise seg fram kommende lørdag. Da skal hun nemlig opptre under "Gullfisken" på TV2 med den egenkomponerte sangen "Two Fish".

- Jeg fikk en epost fra bookingansvarlig Pernille Torp-Holte om jeg ville spille låta under showet. Jeg tenkte at dette er en fantastisk mulighet til å nå ut til mange med musikken min, sier en strålende fornøyd Sigrid Solbakk Raabe til smp.no.

Ifølge Torp-Holte digget redaksjonen låta "Two Fish".

- Hun er ung og har en tydelig låtskriversignatur. Både stemmen og uttrykket har en musikalsk klang som vi vil få høre mer av i 2014, sier Pernille Torp- Holte til Nytt i Uka.


Scena:

Synger egne poplåter

– Skummelt, sier Sigrid Solbakk Raabe om å lage låter med tekster basert på egne opplevelser. Men 17-åringen våger med stolt hell.


Talent

Sigrid Solbakk Raabes «Sun» ble kåret til NRKs Ukas Urørt-låt i mai. På sensommeren ble hennes electronica-låt «Two fish» med på C-lista til P3, og der er hun fortsatt sammen med Billie Van og Lars Vaular. Før jul var hun også gjest under Sunnmørsposten lunsjkonsert "Scena".

- Jeg har hele tiden sagt "Utrolig at dette skjer meg", og nå må jeg si det igjen.

- Er du nervøs?

- Ja, men nervøs skal man være. Hvis ikke er det ikke noe spennende. Og jeg gjør dette fordi jeg liker å synge og ønsker å nå ut med tekstene mine, sier Sigrid.

Og det med å skrive egne låter og egne tekster er viktig for 17-åringen.

- Det er skummelt å brette ut meg selv på denne måten, men mange positive tilbakemeldinger gjør at jeg våger å fortsette. Det er lettere å få fram det jeg ønsker å formidle når jeg bruker meg selv. Jeg tar mine egne følelser inn i tekstene, forteller hun.

Utsetter studio

Hun skulle egentlig bruke kommende helg til å spille inn nye sanger med bandet i Ocean Sound Recordings studio på Giske.

- Som fulltids student må vi bruke helgene på å spille inn sanger, men da jeg fikk muligheten til å spille på en nasjonal tv-kanal ble fristelsen for stor, ler hun.

Sigrid er født og oppvokst i Ålesund og går i 2. klasse internasjonal linje ved Fagerlia videregående skole. Sigrid begynte å spille piano i 2. klasse på barneskolen, og med sang i 8. klasse. Hun tar fremdeles sang- og pianotimer. Gitar begynte hun ikke å spille før hun gikk i 9. klasse.

- Jeg er ingen dreven gitarist, sier en beskjeden Sigrid som ofte framfører låtene sine til eget gitarspill.

Men lørdag får hun med seg hele bandet i ryggen.

Vil opptre

Nå venter tv-publikum ålesundsjenta - og derfra vet ingen hvor vegen går videre.

- Jeg er booket til å spille under Sommerfesten på Giske og skal spille inn sanger med bandet mitt. Ellers har jeg ingen planer. Kanskje jeg må skaffe meg agent nå, ler hun.

Se minikonserten med blant annet låta "Two Fish":


Scena:

Synger egne poplåter

– Skummelt, sier Sigrid Solbakk Raabe om å lage låter med tekster basert på egne opplevelser. Men 17-åringen våger med stolt hell.