Klikk her for å se grafikken i fullskjerm.

Det var 29 år gamle Robin Andre Svendsen fra Fræna som ble drept. Svendsen døde etter å ha blitt stukket med kniv på gata utenfor Scandic Hotel Ålesund på Brunholmen i Ålesund sentrum.

Politiet friga navnet tirsdag i samråd med pårørende.

SAMLESIDE: Alt om Brunholmen-drapet

Dette vet vi om hendelsesforløpet:

Voldsepisoden:

Mandag klokka 16.44 fikk politiet melding om voldsepisoden, etter at vitner meldte fra. Ifølge politiet kom nødetatene raskt til stedet, der de ble møtt av en kaotisk situasjon.

Svendsen ble kjørt bort i ambulanse, men livet sto ikke til å redde. Flere hjalp også til med livreddende arbeid på stedet.

En 29 år gammel mann ble like etter pågrepet i Apotekergata, på veg bort fra åstedet. Mannen er siktet for forsettlig drap, og erkjente i avhør samme kveld å ha forårsaket dødsfallet. Han har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, og har ifølge forsvareren forklart at det skjedde i sjølforsvar. Mannen samtykket tirsdag til varetektsfengsling i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon.

29-åringen er kjent for politiet fra før, og har en rekke voldsdommer bak seg. Den siste er fra november 2017.

Konfrontasjon – flere involverte

Like før drapet var flere personer involvert i en konfrontasjon. Det skal ha vært en bakenforliggende konflikt mellom to andre involverte personer, som avøde og siktede var sammen med.

Etter det Sunnmørsposten kjenner til skal en 24 år gammel mann fra Ålesund ha skyldt penger til en 22-åring fra Ålesund.

Mandag kveld blei 22-åringen sikta for kroppskrenkelse av en annen person av avdøde. Dette skjedde rett forut for selve drapshandlinga. Mannen er avhørt og blei løslatt tirsdag.

Har sikret spor

Mandag kveld søkte politiet over et stort område på Brunholmen. Politiet har sikret seg en rekke tekniske spor fra åstedet, og har også sikret seg overvåkningsbilder fra kameraer i området. Politiadvokat Inger Myklebust Ferstad har sagt at de har deler av hendelsen på overvåkningskamera.

Seint mandag kveld gjorde dykkere fra brannvesenet søk i Brosundet, i området utenfor Sjøbua, og hentet opp det som trolig var drapsvåpenet – en kniv – fra vannet.

Tirsdag gjorde dykkere nye søk i Brosundet, denne gang i vannet nedenfor Scandic Hotel og Akademiet. Fire dykkere fra brannvesenet søkte i flere timer på skift, og hentet opp en mobiltelefon.

Politiet fortsetter etterforskningen og jobber med å danne seg et mest mulig detaljert bilde av det som skjedde. De utelukker ikke flere siktelser i saka.

Roligere fase

– Etterhvert vil etterforskningen nå gå over i en roligere fase hvor det innhenta materialet skal bearbeides og systematiseres. Dette er et svært omfattende og tidkrevende arbeid, men er nødvendig for at politiet skal sikre seg et best mulig bilde av den fatale hendelsen, sa politiadvokat Ferstad onsdag ettermiddag.