Halv seks i ettermiddag kom de parlamentariske lederne ut fra et nytt møte om langtidsplanen for forsvaret. De hadde da sittet sammen i halvannen time, men hadde ikke mye å medele.

- Vi ønsker et bredest mulig flertall for en god og framtidsrettet langtidsplan for forsvaret. Hva vi snakker om inne på møterommet har jeg ikke tenkt å forteller her ute på gangen. Men vi skal ha nye møter, bekrefter Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik.

Slik vi forstår det kommer de parlamentariske lederne til å komme sammen igjen til et nytt møte en gang mellom klokka 21 og 22. Om det da kommer en løsning i løpet av natten er usikkert. Det kan være at de må bruke dagen i morgen slik at de enkelte partiene får muligheter til å legge fram en avtale internt i sine stortingsgrupper før den blir gjort offentlig kjent.

400 millioner

I følge NTB skal regjeringspartiene og Arbeiderpartiet skal være enige om å øke neste års forsvarsbudsjett med om lag 400 millioner kroner. Påplussingen skal imidlertid ikke være nok for sentrumspartiene Sp, KrF og Venstre.

På dette punktet i forhandlingen skal Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet ha blitt enige om å bevare kystjegerkommandoen, men det skal være uvisst om sentrumspartiene støtter dette.

At Ap ønsker å bruke betydelig summer til å beholde kystjegerkomandoen kan være dårlig nytt for Heimevernet. Kilder i Senterpartiet ga tidligere i dag uttrykk overfor smp.no at de var svært skuffa over Aps holdning til Heimvernet. Slik det ser ut nå er det gjennomslaget Sp, KrF og Venstres får, som vil avgjøre skjebnen for Heimvernet og HV 11.

Akkurat nå kan det se ut som at HV 11 og Setnesmoen på Åndalsnes henger i en tynn tråd. Det blir fra regjeringspartiene side vist til at selv om Setnesmoen blir nedlagt, så vil øving av HV-soldater fortsatt foregår i fylket. I tillegg vil det bli øremerka personell ved den nye hovedadministrasjonen i Trøndelag som vil ha et eget ansvar for det som i dag er HV 11 sitt område.

Snarlig løsning

Det nye som har skjedd i løpet av dagen er at KrF, Venstre og Senterpartiet er koblet på i forhandlingene. Kravene fra dem er mer penger til hæren og heimevernet. Om det innebærer at HV 11 består gjennstår å se.

KrF-leder Knut Arild Hareide trodde tidligere i dag på en snarlig løsning.

– Det er gode samtaler, men fortsatt gjenstår det å se om vi kan få til en enighet, sa Hareide etter møtet som ble avsluttet rundt klokken 14 i dag.

Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad understreker at sentrum står samlet i sine tilbakemeldinger.

– Vi håper innspillene vi har gitt, gir grunnlag for videre samtaler utover ettermiddagen og kvelden, sier hun til NTB.