– Egentlig burde vi ha fått bodd i leilighet en periode. Vi får hotell med frokost, med hva med de andre måltidene? spør Wenche Ekornåsvåg og de andre beboerne.

– Å reise fram og tilbake til leiligheten for å lage mat er stress, og vi orker rett og slett ikke mer av bråket som vi har gående fra sju om morgenen til sju om kvelden. Til og med lørdag ettermiddag sprenger de. Det går på helsa løs å være der, sier Ekornåsvåg, som sier hun har fått påvist mulig hørselsskade og høyt blodtrykk av all sprengningen like ved.

Høy temperatur

Beboerne i fem av leilighetene i Parkgata 12 takket likevel ja til å flytte på hotell, betalt av Aksla Parkering.

Temperaturen var forholdsvis høy da de fem beboerne møtte prosjektkoordinator for Aksla Parkering, Arve Tonning i går ettermiddag. Han synes hotell med frokost i 14 dager er et raust tilbud.

– I første omgang skal de bo der fram til fredag, da tar vi påskeferie. Tirsdag etter påske starter vi opp igjen, og da får de tilbud om ytterligere 10 dager, Noen av dem har også fått betalt hotellopphold tidligere i vår, sier Tonning.

Erstatningssak

Det er kommuneoverlege Daniel Berntsson som har fattet hastevedtaket som pålegger Aksla Parkering å sørge for at de nærmeste beboerne midlertidig gis et annet bosted. Alternativet var 15.000 kroner i dagmulkt.

Bakgrunnen er flere klager på støy fra anleggsarbeidet i Rådstugata. Både utleier og flere beboere har sendt klager til oss. I tillegg har flere sendt klager på e-mail og telefon, sier Berntsson til Sunnmørsposten.

Flere av beboerne har kontaktet advokat for å se på grunnlaget for en erstatningssak.

13 måneder til

Ifølge Tonning skal arbeidet pågå i ytterligere 13 måneder. Men de har god tro på at støyen skal avta etter hvert som de arbeider seg innover i fjellet.

<strong>Godt tilbud:</strong> Prosjektkoordinatoor Arve Tonning (t.h.) mener Aksla Parkering har kommet med et raust tilbud. T.v. anleggsleder Erik Austnes. Foto: Alexander Worren