MS Godøy er onsdag ettermiddag på veg oppover kysten mot Ålesund - følg fartøyet på AIS-sporingen her

Den første av fem ny hurtigbåter som neste år skal settes inn på samband i Møre og Romsdal, ble døpt på Stord tirsdag. Aurora Dimmen Bratli fra Ulstein var gudmor for katamaranen MS Godøy.

foto
Gudmor Aurora Dimmen Bratli Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune

Den engasjerte 18-åringen – som senest i helga ble valgt til ny AUF-leder i fylket – har også vært med i ungdomspanelet i Møre og Romsdal.

Bratli påpeker at hurtigbåtene betyr mye for mange øyboere som bruker de daglig.

– Kanskje spesielt ungdommer, og de som ikke har tilgang til bil, trenger hurtigbåten. Den bidrar til at det blir mer attraktivt og enklere å bruke kollektivtransport, sier hun til fylkeskommunens egne hjemmesider.

(saken fortsetter under)

Skal gå Hareid-Ålesund

Fra årsskiftet er det rederiet Boreal som overtar drifta av de fire hurtigbåtsambanda det offentlige har ansvaret for i Møre og Romsdal. De nye båtene får profilen til fylkeskommunens kollektivtilbud – Fram. Kontraktene med Boreal varer i første om gang i åtte år.

MS Godøy skal gå på ruta mellom Hareid, Ålesund og Valderøy fra starten av 2017.

Hurtigbåten som leveres fra Oma Baatbyggeri, er den største av de nye fartøyene som kommer i løpet av neste år. Den 35 meter lange katamaranen er bygd i aluminium og har plass til 296 personer.

MS Godøy er onsdag ettermiddag på veg oppover kysten mot Ålesund - følg fartøyet på AIS-sporingen her

Fire båter til

I løpet av første halvår av 2017 kommer det fire flere båter på løpende bånd, opplyser rådgiver Magne Hanestadhaugen i fylkeskommunen til smp.no.

Oma Baatbyggeri skal også bygge en mindre båt med plass til 120 personer som skal på Nordøyruta (Ålesund-Harøya).

Nordfjordverftet Brødrene Aa i Hyen skal også bygge tre båter på oppdrag for Boreal.

Den største av Brødrene Aa-båtene vil ta 197 passasjerer. Denne vil være reservebåt, i tillegg til at den skal gå i Hareid-ruta når det er lite trafikk.

De siste to hurtigbåtene fra nordfjordverftet skal gå i hurtigbåtrutene Ålesund-Langevåg og Molde-Vestnes-Sekken. Begge fartøyene vil ta 147 passasjerer.