Tirsdag denne uka skreiv Sunnmørsposten om russebilen «Biggie», som blei gjenstand for både hærverk og innbrudd, da den sto parkert på Tueneset i Ålesund:

– Vi satte fra oss bilen på Tueneset seint fredag kveld. Den hadde prøveskilt, og disse utløp ved midnatt. En eller anna gang mellom der og mandag ettermiddag har noen tatt ut ei fra før skadd siderute - og kommet seg inn i bilen. Alt vi hadde av musikkanlegg er borte, og i tillegg har de altså tømt et brannslukningsapparat av pulvertypen der, muligens for å skjule eventuelle spor, fortalte Robin Vangsmo - en av de unge mennene på bilen.

Sju stykker i sving i timevis

Nå er ikke den eller de som har gjort dette, tatt. Men etter at vi snakka med Vangsmo tirsdag, blei det satt i gang et realt dugnadsarbeid.

– Vi fikk låne renseutstyr gratis hos Renholdssenteret, og i over fem timer jobba seks av oss, og i tillegg også faren min, med bilen, forteller Vangsmo.

– Bilen er brukbar igjen?

– Det er den, og vi er bare så glade for hjelpa vi har fått både med utstyr og også fra pappa. Uten hjelp hadde dette ikke gått, sier han.

Etter at saka blei kjent har de unge mennene fått mange ei støttemelding - også meldinger som inkluderte tilbud om å låne høyttalere.

– Dette har vi imidlertid takka nei til. Vi synes vi klarer oss uten, avslutter han.

To innbrudd på få dager

I løpet av kort tid er det meldt om to innbrudd i russebiler i Ålesund.

Mandag skreiv Sunnmørsposten om russ på «Nostrovia» som fortvilte, etter at noen i løpet av natta hadde tatt seg inn i russebilen og stjålet to forsterkere og to basshøyttalere.

Politiet bekrefter onsdag at de har mottatt anmeldelser på begge de to russebil-innbrudda.

foto
Russebilen «Biggie». Foto: Line Helgesen
foto
Robin Vangsmo Foto: Privat
foto
I tillegg til at musikkanlegget i bilen blei stjålet, tømte noen også et pulverapparat i bilen. Foto: Line Helgesen