Politiet har i ettermiddag pågrepet tre personer som mistenkes for brannstiftelse eller medvirkning til dette på hotellet i Selje i Sogn og Fjordane natt til fredag 25.11.2016.

Kripos

Politiet har hatt bistand fra Kripos i etterforskningen av hotellbrannen i Selje. Etterforskningen så langt viser at brannen er påsatt. Av hensyn til etterforskningen kan det på nåværende tidspunkt ikke sies noe mer om grunnlaget for politiets mistanke.

Ifølge Bergens Tidende er de tre siktede svært sentrale i driften av hotellet.

Trist

Tidligere eiere Ekteparet Harald og Gerd Kjellaug Berge synes det er trist å få vite at hotellet ble påtent.

De tidligere eierne av Selje Hotell, ekteparet Harald og Gerd Kjellaug Berge, som ser på hotellet som sitt livsverk, fikk beskjeden fra politiet i kveld.

- Dette blir bare tristere og tristere. Sjokket etter selve brannen har ikke lagt seg, før vi får et nytt sjokk. Hvem ønsker å tenne på et hotell?, undrer Harald Berge.

Han setter nå sin lit til at politiet vil oppklare saken.

- Vi vet ikke noe mer enn det politiet har gått ut med til nå, sier Berge.

Helhetsvurdering

Magnus Engh Juel, påtaleadvokat i Vest politidistrikt, bekrefter overfor Fjordenes Tidende at de tre personene som er pågrepet er over 18 år.

Han vil imidlertid ikke kommentere om de tre personene har kjennskap til hverandre, hvor personene er bosatt eller om det er flere politidistrikt som er involvert i saken.

– Grunnen til pågripelsen er utifra en helhetlig vurdering, sier Juel til Fjordenes Tidende.

Politiet har bedt om varetektsfengsling av de tre personene på fire uker.

De tre personene erkjenner ikke siktelsen, ifølge Juel.