Sjetteklassingen Knut Erik Ness slipper imidlertid å ha hjemmeskole fra høsten av. Mandag kunne han og kameraten hans, Lars Trygve Bryne Olsen, puste lettet ut etter møtet i Kultur- og oppvekstkomiteen.

Da ble rådmannens innstilling om å flytte elever fra Hessa skole til Aspøy skole behandlet.

Gjør som flere enn 21.000 andre - lik smp.no på Facebook

Foreslo flytting

Knut Erik og Lars Trygve hadde møtt fram for å høre hva politikerne hadde å si. Det hadde også en rekke engasjerte foreldre.

Bakgrunnen for saken er at Hessa skole, slik den er i dag, ikke har tilstrekkelig undervisningsareal til å ta imot alle elevene for skoleåret 2015/16.

Les også: – Elever ekskluderes fra nærmiljøetLes også: 7. klassinger kan bli flyttet

Rådmannen foreslo derfor å flytte elever ved 7. trinn fra Hessa til Aspøy inntil Hessa skole har tilstrekkelig kapasitet.Innvendingene var imidlertid store blant alle som tok ordet i Kultur- og oppvekstkomiteen.

Modul-løsning

– Det er et viktig prinsipp at elever får gå på den skolen de hører til ved, startet Henriette Bryn (Ap) diskusjonen med å si.

Hun leverte en alternativ innstilling der hun foreslo å sette opp moduler, enten ved Hessa skole eller ved Skarbøvik ungdomsskole for eventuelt å flytte elever dit i stedet.

Etter noe diskusjon i komiteen ble det klart at de fleste politikerne kunne enes om et modulforslag. De kom fram til et tverrpolitisk, alternativt, forslag til rådmannens innstilling.

Advarte

Vedtaket går ut på at administrasjonen i kommunen blir bedt om å utrede muligheten for en modulløsning, fortrinnsvis ved Hessa skole. Dette forslaget ble enstemmig vedtatt.

Det hjalp lite at kommunalsjef Bjørn Ivar Rødal advarte mot at det rent praktisk kan bli vanskelig å få gjennomført modulløsningen allerede til høsten.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Godt mottatt

– Dette er bra. Det er viktig for ungene å få gå på skole i nærmiljøet. Dessuten skal ikke de bli ofre for kommunens dårlige økonomi, sa Tanja Lillevold Ulvenes med bifall fra andre foreldre som hadde møtt opp.

Også rektor ved Hessa skole, Britt Leira Heimdal, var fornøyd.

– Vi fryktet at en såkalt midlertidig løsning skulle bli fast. Dette er ikke ideelt, men bedre enn flytting. Hele problemet bunner i dårlig planlegging, det er bygd flere boliger enn det er skole til på Hessa. Jeg skulle ønske politikerne kunne laget en mer langsiktig plan for området, sa rektoren.