Torsdag morgen meldte politiet om en uavklart situasjon på Nyhamna, ilandføringsanlegget som er tilknyttet gassfeltet Ormen Lange.

Situasjonen ble avklart 09.50, og ifølge politiet dreier deg seg om en telefontrussel. Politiet har kontroll på personen.

– Klokka 08.41 kom det inn melding til politiet om en trusselsituasjon ved Ormen Lange, og politiet iverksatte en rekke tiltak. Én time etter meldingen var situasjonen avklart og kunne gå tilbake til normal drift, sa operasjonsleder Per Åge Ferstad på pressebrief etter hendelsen.

– Når vi får inn ei slik melding om en slik trussel tar politiet det på høyeste alvor. Vi jobbet mot flere hypoteser, hvor en var at det var en falsk melding, altså ikke en reell trussel. Det kunne vi konkludere med etter en time, fortsatte han.

Ferstad vil ikke si hva trusselen gikk ut på. Men etter det Sunnmørsposten forstår skal det handle om en bombetrussel.

– Det var en trussel vi tok på høyeste alvor, som var rettet mot et objekt på Ormen Lange, sier Ferstad.

Per Åge Ferstad er operasjonsleder for politiet i Møre og Romsdal, og orienterte i dag om politiets arbeid i forbindelse med trusselsituasjonen på Ormen Lange. Foto: Kenneth Hjelle

– En av hypotesene var at vi har enkelte personer som framsetter trusler som ikke var reelle, og vi jobbet raskt for å få avklart det, og i dette tilfellet stemte det. Den personen som det er snakk om er hjemmehørende i et annet politidistrikt.

Han sier at den mistenkte mannen blir etterforsket av et annet politidistrikt, og det er mistanke om at det er samme person som nylig meldte inn en trussel mot Hurtigruten i Ålesund.

– Vi mistenker at det er samme person. Den videre etterforskninga vil avklare det, sier Ferstad.

– Hvilken straff kan han få?

– Det kan jeg ikke si noe om. Men det er særdeles alvorlig, og det iverksetter store ressurser fra det offentlige, det er helt klart, sier Ferstad.

– Vi har brukt alt tilgjengelig personell, og kallet inn spesialkompetanse, og vi har hatt dialog opp imot politiets situasjonssenter og de nasjonale bistandsressursene, sier Ferstad.

– Rykket dere ut fra Ålesund?

– Det ble sendt personell fra Molde, Kristiansund og Ålesund, sier Ferstad.

– Hvordan fungerte rutinene med tanke på beredskapen rundt Nyhamna?

– Nyhamna er et område som er veldig godt sikret, og Heimevernet er allerede på plass med sine sikringstiltak. Nyhamna er godt ivaretatt, sier Ferstad, og legger til at rutinene fungerte.