– Det er bra for Norge, bra for den maritime klynga og bra for regionen. Jeg er veldig glad på vegne av alle ansatte som nå skal ut i ferie, som slipper å leve i usikkerhet lenger. Spennende! Dette må være en kjempenyhet for alle de ansatte, sier Dalen til Sunnmørsposten.

Norge er med på et kjempeløft

–  Var nyheten overraskende?

–  Kongsberg var et av navna som verserte.

Jeg synes det er hyggelig at Norge med dette er med på et kjempeløft, sier Dalen og henspeiler på at den norske stat har en eierandel på 50 prosent i Kongsberg Gruppen og bidrar her med 2,5 milliarder kroner av en kapitalutvidelse på fem milliarder kroner.

–  Vi er en havnasjon, nå tar den norske stat grep. Det er kjempebra. Dette er politikk i praksis, fastslår Dalen.

Et stort og godt system

–  Hva betyr dette for ÅKP og den maritime klynga?

–  Det er for tidlig å si rent praktisk. Men det bidrar til å sikre det store systemet som er her. Vi er også Global Centre of Expertise, påpeker Dalen.

–  Nå blir Kongsberg en tilførsel av et stort og godt system. Også i forbindelse med at vi har fått ansvar for Norsk katapult, sier Per Erik Dalen.

Også adm.dir. Kaj B. Westre ved Norsk Maritimt Kompetansesenter (NMK) er glad for nyheten.

– Både for at det nå er en avklaring og at det ble en løsning med Kongsberg. Vi tror dette er en løsning som er veldig bra for den maritime klyngen, sier han til Sunnmørposten.