Linja melder tirsdag ettermiddag om pågående strømstans. Det vil bli kjørt ut et aggregat. Dette vil være ferdig montert om rundt fire timer.

Tidslinje for strømbruddet

  • Meldinga kom ut klokka 15.29 og 2.317 strømkunder var da berørt.

  • Kort tid senere er tallet oppdatert til 2.500.

  • Klokka 15.41 oppjusteres tallet til over 5.214 kunder.

  • 15.46: 353 kunder skal være berørt.

  • 16.11: Feilen er i området Nordstrand på Valderøya. Montører er på stedet og feilsøker. Rettetid er foreløpig ukjent. 148 kunder er fortsatt berørt.

  • 17.05: 86 kunder berørte. De må trolig vente i cirka fire timer til aggregat er montert.

– Det har oppstått en feil i det elektriske nettet som har ført til avbrudd i strømforsyningen, melder Linja klokka 15.42.

Må søke etter feilen

De opplyser om jordfeil i nettet, og Linja går i gang med søk i forskjellige områder for å finne feilen.

– SMS blir sendt når vi vet mer og «friske områder» blir koblet inn etter hvert som vi får friskmeldt, heter det.

Sunnmørsposten har fått tips om at strømmen blant annet gikk på Åse og Lerstad. Strømmen skal også ha gått på Valderøya.

Fant feilen på Valderøya

– Feilen er lokalisert til et område nord på Valderøya, Gjøsund og deler av Vigra. Linja AS har sendt ut folk, og feilsøking fortsetter.

Her har 353 abonnenter fortsatt ikke fått tilbake strømmen. Det er uklart hvor lenge det vil gå før de får tilbake til strømmen, opplyser Peter Kirkebø i Linja AS.

– Når vi får jordfeil i høgspentnettet, som her, så er det utfordrende å finne feilen og vi må koble ut område for område for å finne den, forklarte Kirkebø til Sunnmørsposten klokka 15.50.

– Det samme må vi nå gjøre på nordsida av Valderøya. Etter hvert vil flere og flere få tilbake strømmen, men nøyaktig hvor lang tid det vil ta før alle har strøm, det vet vi ikke nå, la han til da.

Sunnmørsposten kommer med mer