Det mener lege, feminist, samfunnsdebattant og Ap-lokalpolitiker i Sykkylven, Therese Utgård. Hun ble provosert da hun så at partiets fylkesleder i Møre og Romsdal, Per Vidar Kjølmoen, sammen med 14 andre fylkesledere hadde skrevet under et opprop som ville ha slutt på rekken av lekkasjer fra det indre liv i Ap.

- Arbeiderpartiet må ta et oppgjør med sin egen ukultur. Da er det å skape ro underordnet. Partiet har nå en gyllen mulighet til å rydde opp, da må en ikke dysse ned uenighetene, mener Utgård.

-Å ta et oppgjør med dette vil tjene partiet på sikt, og gjøre at særlig kvinner tar partiet på alvor, sier Utgård.

Hun mener tvert om at lekkasjer til mediene i enkelte tilfeller er helt nødvendig for å få satt søkelys på saker som dreier seg om seksuell trakassering.

- Lekkasjer til mediene kan i den typen saker være en viktig sikkerhetsventil. Jeg ønsker meg åpenhetskultur i partiet og en kultur også for å være uenig, sier Utgård.

Som roser måten nestleder Hadia Tajik har opptrådt på under behandlingen av Giske-saken.

- Jeg støtter fullt ut at Hadia valgte å lese opp fra varslerne under sentralstyremøtet.

Initiativet til oppropet om at lekkasjene må stoppe kom etter at VG skrev at partisekretær Kjersti Stenseng under sentralstyremøtet skulle har skjelt ut partileder Jonas Gahr Støre og at kvinnepolitisk leder Anniken Huitfeldt også i følge VGs kilder skulle ha kommet med skarp kritikk av Støre.

- Å ta til ordet mot falske anklager og uriktige påstander, vil selvsagt alltid være viktig og rett. Men fokuset må ikke bli å holde makten i stedet for å ta hensyn til de som har varslet om uakseptabel oppførsel, sier Utgård.

- Men er det ikke en mulighet for at også Tajik driver et maktspill - ikke bare den andre siden?

- Det kan ikke jeg utelukke. Men det jeg ser er at hun tar tydelig stilling for de jentene som har varslet, sier Utgård.

Styret i Møre og Romsdal Ap samles til møte torsdag kveld. Der skal de diskutere håndteringen av Giske-saken og ta stilling til om fylkeslaget skal gå inn for at partiet må kalle inn til et ekstraordinært landsmøte.