– Det er ekkelt å tenke på, sier Runar Andersen som er blant de nærmeste naboene til åstedet.

Han synes ikke det er noen grunn til å gå rundt og være redd, men tror han i større grad vil ta forholdsregler og bli mer oppmerksom på hvem som beveger seg i nabolaget.

– Vi kommer nok til å bli mer bevisste på hvordan vi bruker boligalarmen og sikre oss ved at vi låser dørene, forteller en annen nabo, Mariann Lund.

Les også: Etterforsker nytt boliginnbrudd

(saken fortsetter under)

Trafikkert

Eneboligen som fikk ubudne gjester, ligger i et område hvor det naturlig ferdes en del folk på dagtid. Nedenfor huset er det også en avkjøring fra den svært trafikerte fylkesveg 60, hvor det kan ha vært naturlig for innbruddstjuvene å ha parkert.

Men beboerne forteller at de ikke har vært plaget av innbrudd tidligere.

Knust rute

Politiet fikk tirsdag ettermiddag melding om en knust rute ved boligen, og en patrulje som dro til stedet kunne raskt konkludere med at det var skjedd et innbrudd på stedet.

Politiet har foreløpig ikke så mange detaljer om hva som har skjedd, men opplyser at det har vært folk inne i huset og «rotet rundt».

Huseieren har vært borte på reise noen dager, men er varslet om det som har skjedd. Smp.no har snakket med huseieren som mener innbruddet må ha skjedd natt til mandag, eller natt til tirsdag.

Sjekker biler

I løpet av få dager har politiet fått melding om to innbrudd og et forsøk på innbrudd ved boliger i Haram og Skodje.