I tillegg til stor militær deltaking, var også representantar frå Vest politidistrikt og Bergen brannvesen tilstades.

Kvalvaag overtek stillinga etter kommandør Per Kartvedt, som takk for seg under seremonien.

Det var stabssjefen i Sjøforsvarsstaben, flaggkommandør Øystein K. Wemberg som stod for avtakking og innsetjing av sjefane.

Ålesund

Kvalvaag som opphavleg er frå Ålesund, har store delar av sin karriere tjenestegjort i Marinen og Sjøforsvaret. Han kjem frå stillinga som Assisterande stabssjef for trening og øving ved NATOs Allied Maritime Command (MARCOM) i Northwood, Storbritannia. Ei stilling han har hatt sidan 2014.

Før dette har han tjenestegjort i Forsvasdepartementet, og hatt ei rekkje andre stillingar i Marinen (tidl. Kysteskadren). Sist som sjef for Fregattvåpenet i peridoen 2011-2014, etter fleire år i operativ tjeneste som skipssjef og nestkommanderande på fregatt.

Solid institusjon

– Eg ser fram til å overta etter kommandør Per Kartvedt, som med sin innsats og sitt leiarskap gjer at eg no overtek ein veldriven og solid institusjon. Det er med stor audmjukskap eg no går til jobben som ny sjef for Sjøforsvarets basar, seier påtroppande sjef under oppstillinga på Haakonsvern.

– Saman skal vi oppretthalde og vidareutvikle Sjøforsvarets basar som trygge hamner for våre fartøy. Vi skal samstundes arbeide aktivt for å oppretthalde dei gode relasjonane som er etablert med etatar og organisasjonar på utsida av Forsvaret, avsluttar den påtroppande sjefen, kommandør Svein Erik Kvalvaag.

Det var ein høgtidelig seremoni da Kvalvvag vart innsett ved Haakonsvern. Foto: Marius V. Villanger / Sjøforsvaret