– Det innebærer at man skal følge med på hverandre og hjelpe til og varsle dersom noen har problemer. Rett og slett være litt medmenneskelig. Festivaler kan fort bli litt overveldende for noen. Det sier pressesjef Terje Erstad i Momentium torsdag. Litt tid til å snakke med Sunnmørsposten har han, men det er tydelig at mange småting skal ordnes samtidig dagen før det braker løs med Jugendfest. At a-ha er et stort trekkplaster er heller ingen hemmelighet. Det er bare å se på billettsalget.

– Fredag har vi kun noen få billetter igjen. Alle VIP-billettene er utsolgt og jeg regner med at resten av billettene også vil bli utsolgt. Vi har solgt litt færre billetter til lørdagen, men vi er alt i alt godt fornøyde, sier han. Til Minijugend er 2- 3000 billetter solgt. At det er mindre enn for fjoråret, mener Erstad er helt naturlig.

– I fjor var det litt spesielt siden vi hadde Marcus og Martinus på programmet. Jeg tror det blir veldig kjekt for både barn og foreldre også i år.

Sikkerhet rundt stadion

Når det kommer til sikkerhet og bemanning mener Erstad at Momentium er godt forberedt.

– Vi har en god dialog med politiet. De setter hvert år inn ekstra ressurser for Jugendfest. I tillegg har vi Spjelkavik Røde Kors med på laget, brannvesenet og PSS, ramser han opp. Erstad legger til at sikkerhet rundt festivalområdet er noe det har blitt mer fokus på de siste årene. Dette for å få færre ordensforstyrrelser og sikre at de som har problemer blir tatt hånd om på en god måte, også utenfor stadion.

– Vi vil at alle skal føle seg trygge på Jugendfest. Det skal ikke være slik at foreldre bekymrer seg for å sende 17-åringen sin hit, sier han.

Festivalvær

Den fantastiske sommeren er for lengst på hell og festivalværet blir også så som så, skal vi tro meteorologen.

– Fredag vil det bli sørvest vind og bygevær. Utover ettermiddag og kveld vil vinden dreie til sør- sørøst retning, noe som resulterer i at nedbøren forhåpentligvis vil falle lenger ute i havet. Det er heller ikke umulig med noen solglimt innimellom bygene, sier vakthavende meteorolog Gunnar Livik. Lørdag dreier vinden over på vest- sørvest. Det vil bli liten kuling, mulig stiv kuling utover kvelden i tillegg til nedbør. Livik opplyser at det også kan komme noen tordenbyger.