Tanken var opprinnelig at den akustiske konserten på toppen av Trollstigen skulle være utendørs, med utsikten som bakteppe for artisten. Men på grunn av regn og tett tåke ble konserten flyttet inn på turistsenteret på Trollstigen.

Overrasket

Janove var overrasket over at det kom så mange.

– Jeg trodde været ville sette en stopper for at så mange kom, men det var jo 300 og hørte på. Det var veldig artig. Nå har jeg vært i Rauma flere ganger, men det er første gang jeg er på Trollstigen, så det var synd man ikke så noe.

Fødselshjelp for festivaler

Han har opptrådt på RaumaRock mange ganger ikke minst med bandet han var vokalist og låtskriver i, Kaizers Orchestra. Blant annet spilte de på den aller første RaumaRock som gikk av stabelen i 2002.

– Det var mange festivaler som ble startet det året, kun for å booke oss. Da er det hyggelig å se at flere av dem fortsatt eksisterer. Jeg var overrasket over hvor stort RaumaRock hadde blitt.

Blir personlig

Han sier at det å spille et helt akustisk sett slik som han gjorde på Trollstigen, med kun gitar, gjør at ting blir veldig nært.

– Og da blir publikum mye mer lyttende enn vanlig. Teksten blir plutselig 80% av din opptreden, for det er den folk hører. Men det er veldig kjekt å formidle tekst på den måten. Og så kan man snakke mer med folk mellom sangene. Så konserten var veldig fin.

Kommer til Ålesund

Og nå skal det bli mer av det.

– Jeg kommer med et nytt album, en EP, i høst som heter Spindelvevriff. Den har jeg spilt inn kun med et piano, en gitar og meg på vokal. Det kommer ut i august, og det skal jeg på turné med, alene. Det gleder jeg meg til.

Turneen blir med kun ham på scenen. I tillegg skal han ha med seg en rekke instrumenter som han skal bruke under opptreden. I tillegg blir det mye scenografi.

– Det blir et show med lyd, lys og kulisser og meg helt alene på scenen. I tillegg vil showet krydres med små innslag av teatralsk karakter. Vi kommer til Ålesund og skal spille på Terminalen 31. oktober. Jeg gleder meg.

Sang i regnet

Janove framførte også en konsert under RaumaRock med fullt band fredag kveld. Til tross for pøsende regnvær på Åndalsnes hadde han et solid grep på publikum, og viser at han står støtt på egne ben, uten Kaizers Orchestra i ryggen.

I tillegg til Janove opptrådte også Molde-bandet Nerli There, det nordnorske bandet Cazadores, legendariske Thulsa Doom (med Bare Egil på bass) og veteranene Raga Rockers.

Men kveldens musikalske vinnere var raumabandet Ogras, som med sin folkrock gjorde en solid hjemkomst etter flere festivalkonserter denne sommeren. De motbeviste til fulle at man ikke blir profet i egen hjemkommune.