Løset Flø vant på alle punkt i tingretten, og ble tilkjent en erstatning på rundt to millioner kroner.

45 prosent

Tingretten kom fram til at Flø var blitt 45 prosent ufør på grunn av posttraumatisk stress etter mobbingen, som var verst da Flø gikk på barneskolen i tidsrommet 1996-1999.

– Flø ble utsatt for graverende fysisk og psykisk mobbing i skoletiden i den perioden, fastslo tingretten.

20 prosent

Ifølge innledningsforedraget til Ulstein kommunes advokat Øyvind Renslo i lagmannsretten, har den sakkyndige kommet fram til en annen konklusjon.

– Heier mener uføregraden til Flø totalt ligger på 35-40 prosent, der 20 prosent kan tilskrives posttraumatisk stress og sosial angst etter mobbing, og de siste 20 prosentene kommer fra en AD/HD-diagnose som ikke skriver seg fra mobbing, sa Renslo i sin innledning.

– Vi er i utgangspunktet avvisende til uføregraden etter posttraumatisk stress skyldes ting som har skjedd i skoletiden, men vil se an bevisførselen, men konklusjonen blir som i tingretten, Ulstein kommune må frifinnes, sa Renslo videre.

Den sakkyndige skal fortelle om sine konklusjoner senere i saken.

Mener han fikk hjelp

Ulstein kommune mener Flø fikk den hjelpen han trengte da han var elev i grunnskolen i kommunen.

– Det vil flere vitner fortelle om, sa Renslo, som også mener at flere av de hendingene Flø er bitt utsatt for, skjedde på fritiden.

Etter påtrykk fra rettens administrator, lagrettsdommer Dag Brathole, møttes partene til drøftinger om mulighet for en minnelig ordning før saken startet, men konklusjonen var at partene sto for langt fra hverandre for å en slik ordning.