Det sier styreleder Are Opdahl i Stiftelsen Alnes Fyr om bakgrunnen for at de tidligere i år sendte en henvendelse til Slottet der de spurte om hennes majestet kunne åpne det nye Alnes opplevelsessenter og kulturbygg.

Åpnes 7. oktober

Og, forteller Opdahl, nå har de fått bekrefta at dronninga kommer.

– Hun har et travelt program, men har takka ja til å stå for den offisielle åpninga av senteret, 7. oktober, sier han. Dette bekreftes onsdag ettermiddag også av assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen ved Slottet.

Til åpninga kommer videre blant anna fylkesmann Lodve Solholm og Giske-ordfører Harry Valderhaug, forteller Opdahl.

– Men når det gjelder programmet blir det å komme tilbake til. Vi vet det skal være ei kunstutstilling, men detaljene for programmet er ikke klare, sier han.

Spleiselag

Giske kommune er byggherre for det nye besøkssenteret, som er et spleiselag mellom fylkeskommunen, Giske kommune, Sparebanken Møre og Stiftelsen Alnes fyr. Smp.no har tidligere skrevet at kostnadsramma for det vel 700 kvadratmeter store senteret er rundt 22,5 millioner kroner.

Bygget blir kafé og servicebygg for besøkende ved fyret og lokale til ulike arrangement, og som følge av at senteret kommer har en valgt å pusse opp både Alnes fyr så vel som vokterbolig og uthus.

Dronning Sonja har ved flere anledninger gjesta Godøya og regnes for å være en venn av billedkunstner Ørnulf Opdahl, som bor og har atelier nettopp der.

foto
Styreleder Are Opdahl i Stiftelsen Alnes Fyr. Arkivfoto: Staale Wattø