– Mye av studentarrangementene dreier seg om fest og den type ting. Nå vil vi ha et tilbud til barnefamiliene også, sier nestleder i Studentparlamentet, Karoline Bank som opplever at flere av hennes medstudenter har barn, og føler at det er mangel på passende tilbud for nettopp barnefamilier.

foto
Tilbud Nestleder i Studentparlamentet, Karoline Bank, forteller at hun har flere medstudenter med barn, og at det er ønskelig med flere tilbud for nettopp disse. Foto: MARIA MOE

– Det er Studentparlamentet og nyoppstartede UFO som arrangerer. Det blir en slags kickstart på Uka. Dette er jo et litt artig påfunn, med musikk, vafler og ulike leker. Men det er ikke bare rettet mot studentene med barn, absolutt alle er velkomne, sier hun. På programmet sto leker som paradis og hesteskokasting.

Vil være mer synlig

Men i tillegg til å ønske å engasjerte barnefamiliene i et studentarrangement, er det også viktig for studentene å være synlige.

– Vi ønsker jo gjerne at studentene skal være synlig i bybildet. Vi skal jo nå bli studentby og da er det viktig at vi faktisk er synlige. Vi må vise at vi også ønsker å bidra med noe positivt, ikke bare bråk på lørdager, sier Bank med en latter og må si seg fornøyd med arrangementet, til tross for det til tider kraftige snøværet.

foto
Kjekt Aurora Nistad smilte stort da hun fikk kaste ringer sammen med Parlabjørnen. Foto: MARIA MOE

– Vi er litt uheldige med været, men i god sunnmørsstil kler vi bare ekstra godt på oss. Det har vært en del barn innom altså, forteller hun. Og barna som var innom da Sunnmørsposten var til stede så ut til å være kjempefornøyd. Med vafler i den ene hånden, og ringer i den andre, deltok de på lekene.