Det forteller operasjonsleder Borge Amdam ved Møre og Romsdal politidistrikt til smp.no.

- Videre har han fortalt at han holdt fartsgrensa fram til bilen dro av vegen. Med bakgrunn i opplysningene som har kommet fram har jourhavende politiadvokat opprettholdt det midlertidige beslaget av førerkortet til mannen, sier operasjonslederen.

Ingen personer kom til skade i ulykka, men som følge av en lekkasje rant ifølge politiet rundt 4.000 av i alt 12.000 liter diesel som var i tankbilen, ut i terrenget.

Stengt i flere timer

Vegen ble stengt i flere timer mens en jobba med å pumpe resten av dieselen over i en annen tankbil, fjerne bilen og rydde opp etter ulykka. Omkjøring var via Skodje og Glomset, og på grunn av faren for brann ble det satt opp en sikkerhetssone på 100 meter rundt ulykkesstedet.

I et forsøk på å stoppe dieselen fra å renne i grøfta tømte brannvesenet ut sekker med sand, og i etterkant ble det blant anna brukt bark for å få sugd opp mest mulig veske fra grunnen.

–  Vi har fått avklart at dieselen ikke har gått i noen drikkevannskilde eller lignende. Det som er gått i grunnen er det ikke så mye å få gjort med, men vi har tømt samtlige kummer og lignende i området, sa brannmester Arnfinn Klausen til smp.no etter aksjonen. Han tror ikke lekkasjen vil få voldsomme konsekvenser for naturen, men er klar på at det ville ha blitt helt andre og straks mer omfattende tiltak hvis ulykka hadde skjedd nærmere Brusdalsvatnet og dieselen hadde havna i drikkevatnet.

Først klokka 22.30, mandag ble E39 åpna for normal trafikk, men da med 50-sone forbi ulykkesstedet.

En tipser kjørte forbi klokka 17.05. Senere ble vegen stengt. Foto: Smp-tipser