Jennifer Jones er president for Rotary International. Foto: Monika Lozinska / Rotary International

Søndag kveld får Ålesund besøk av Jennifer Jones. Jones er verdenspresident for Rotary, og første kvinne som er toppleder i organisasjonen.

Globalt har Rotary 1,4 millioner medlemmer. På Sunnmøre er det 13 klubber, opplyser Rotary i ei pressemelding.

Første åpne arrangement er på Hotel Waterfront i Ålesund tidlig søndag kveld.

Mandag går så turen til Ulsteinvik og deretter til Norsk Maritimt Kompetansesenter, NMK, i Ålesund.

– Det var flere rotaryklubber i Norge som ønsket besøk av henne da anledningen bød seg. At hun valgte å komme hit til oss, er nesten litt overveldende. Her har vi en fantastisk natur, en flott by, mange engasjerte rotarymedlemmer og et spennende opplegg å tilby, sier Lidun Hareide fra Ulstein Rotaryklubb i ei pressemelding.

Satsingsområdene og prosjektene deres omfatter alt fra fredsforebyggende arbeid og helsefremmende tiltak til grunnleggende utdanning og samfunnsutvikling.

– Bærekraftig miljø er det nyeste satsingsområdet i Rotary. At Jennifer Jones får se og høre mer om den satsingen vi har i Ålesund innenfor dette området, tenker vi er viktig. Det var nok dette, samt det flotte kompetansemiljøet vi har innen maritim næring her i regionen, som var avgjørende for at hun valgte å komme hit, sier Hareide.

Tema under møtet på NMK er blant annet marine oljer, plastforurensning, konflikt mellom havvind og fiskeri og FNs smartbyprogram.