Vegvesenet vurderer å fylle ut i sjøen og lage gang- og sykkelveg fra Meieriet (nede til høyre) til Sunnmørshallen og stadion (bak småbåthavna i bakgrunnen). Strekninga er rundt 800 meter. Foto: Staale Wattø (arkiv)

Vegvesenet vurderer å bygge gang-/sykkelveg på strekninga Meieriet–Sunnmørshallen.

– Vi prosjekterer nå, og ser på ulike muligheter, opplyser assisterende prosjektleder Olav Megrund til Sunnmørsposten.

Massene skal i så fall hentes fra den kommende Lerstadtunnelen. Statens vegvesen vil så langt det er praktisk og økonomisk mulig bruke stein fra prosjektet Breivika–Lerstad til nyttige ting i bypakken. I den forbindelse har de sett på mulighetene for å fylle ut for trase til gang- og sykkelveg mellom meieriet og stadion.

– Vi har innhenta detaljerte bunndata for eksisterende fylling under vann og hatt befaring med geotekniker, opplyser Megrund.

Ålesund kommune har et sterkt ønske om få til en gang- og sykkelveg her. Det sier avdelingsleder Rose Mari Refsnes til avisa.

Den største utfordringa er trolig forurensa sjøbunn. Refsnes forteller at kommunen har laga tiltaksplan for å hindre at tjære lekker ut i sjøen fra den såkalte Gassverktomta. Det er også laga tiltaksplan for allerede forurensa masse i sjøen. Dette skal samordnes med en eventuell gang-/sykkelveg.