En rekke private aktører og stiftelsen Kjell Holm bidrar i et spleiselag for å få fortgang på rehabilitering av trappene opp til Fjellstua i Ålesund.

Spurte om hjelp

Sprengte budsjetter var bakgrunnen for at Ålesund kommune forespurte stiftelsen om hjelp.

- Overveldende oppslutning

Stiftelsen forvalter i dag en formue på ca. 500 millioner kroner, i tillegg til en rekke eiendommer av kulturhistorisk verdi, kunstverk og antikviteter.

I samarbeid med Sparebanken Møre har stiftelsen nå henvendt seg til næringslivet i Ålesund.

- Oppslutningen var spontan og overveldende. På kort tid er det samlet inn i underkant av 3 millioner kroner til prosjektet. Dette gjør at prosjektet er fullfinansiert og kommunen skriver i disse dager kontrakt med lokal entreprenør. Byggestart forventes i august/september med ferdigstillelse innen mai 2015, forutsatt at Ålesund bystyre godkjenner prosjektet og finansieringen i sitt møte i mai, står det i pressemeldingen.

- Den overveldende støtte og oppslutning om prosjektet viser at byens næringsliv har et sterkt engasjement og bankende hjerte for byen og lokalsamfunnet, sier Jon Ketil Giørtz.

I tillegg til stiftelsen Kjell Holm, består spleiselaget av Sparebanken Møre, Brødrene Jangaard AS, Flakk Holding/62Nord, Tyrholm & Farstad AS, HI Giørtz & Sønner AS, BunkerOil AS, Volstad Shipping AS, Westre Invest AS og Sanne ANS.

Tømmerdal: - Svært hyggelig

Ordfører Bjørn Tømmerdal (H) er svært glad for bidraget.

- Det er usedvanlig hyggelig at stiftelsen og andre aktører løfter fram prosjektet. De viser en enorm kjærlighet til byen sin, sier Tømmerdal til smp.no.

Ifølge Tømmerdal var det bevilget penger til restaureringen, men det kom inn ting i prosjektet som ikke var påkrevd, men som ville gi trappene et spektakulært uttrykk.

- Det fattet også stiftelsen interesse for, og nå har vi en unik mulighet i fellesskap til å lage noe helt spektakulært. Måten du vil se trappene på fra sentrum, og spaserturen ned trappene mot sentrum, vil bli fantastisk både for innbyggerne og turistene, sier ordføreren.

Prosjektet ble godkjent i bystyrets møte i april, og Tømmerdal har ikke tro på at bystyret i budsjettkontroll i juni vil mene noe annet.

- Dette har vi diskutert i formannskapet, bystyret og politikerne vil være fryktelig glade for at næringslivsaktørene hjelper kommunen, sier han.