– Det er et så viktig tilbud, som vi har hatt veldig gode erfaringer med, at vi kan simpelthen ikke gi oss, mener rektoren på Fagerlia videregående skole.

– Vi er i en planleggingsfase der vi ser på om vi skal videreføre tilbudet ett år til. Vi ser også på om tilbudet bør utvides, slik at alle ungdomsskoleelever i Ålesund vil få det, sier Hollen.

Han legger til at fylkeskommunen kan være med på å finansiere matematikkundervising med læremiddel. De vil ikke dekke kostnader med skyss.

Kompetanse

Det er derimot flere utdanningsinstitusjoner som ser verdien av å gi matteopplæring til ekstra motiverte elever. Akademiet videregående skole i Ålesund uttalte i torsdagens utgave av Sunnmørsposten, at de tilbyr seg å ta over matteopplæringa kostnadsfritt.

Omenås ønsker ikke å kommentere den private skolens utspill. Han påpeker at Fagerlia ønsker å gå videre med opplæringa de har tatt initiativ til. Han håper Ålesund kommune ser verdien og hekter seg på som bidragsytere, så snart den økonomiske situasjonen bedrer seg. Dette siden den tilpassa opplæringa blir gitt til elever kommunen, ikke fylkeskommunen, har ansvaret for.

Teknologi og realfag

Omenås er ikke i tvil om at undervisinga gir resultat, i form av motiverte elever med topp karakterer. Han ønsker at alle tiendeklassinger i Ålesund og gjerne også Giske, skal få tilbudet om opplæring på Fagerlia.

– Vi ser det som viktig å gi et tilbud til flinke elever, slik at de kan forsere kompetansen sin i et distrikt som satser på teknologiutvikling og realfagskompetanse. Jeg er trygg på at tilbudet kommer i gang til høsten.