Mandag ble forslaget fra arbeidsgruppa i politidistrikt Vest til ny struktur offentliggjort. Det innebærer nedleggelse av til sammen 18 lensmannskontor, blant dem kontoret i Selje i Nordfjord.

Politimesteren i politidistrikt Vest sender ut sitt forslag på seks ukers høring den 14. oktober. Fristen for tilbakemelding er 1. desember.

– Mer på hjul

Tormod Hvattum er som er regionlensmann for Nordfjord har deltatt i arbeidet, og mener dette er rett vei å gå.

– En del av poenget med politireformen er at vi skal jobbe på en annen måte. Vi skal være mer ute på hjul, gjøre flere etterforskningskritt på åstedet og minske saksbehandlingstida, samtidig som vi skal profesjonalisere samarbeidet med kommunene gjennom politirådene. Selje kommune vil også få en egen politikontakt, forklarer Hvattum til smp.no.

(saken fortsetter under)

Les om arbeidet i Møre og Romsdal:

Ordførere i kø for å påvirke politiet

Interaktivt kart: Snart færre lensmannskontor

Mener politiet bør flyttes mot Moa (krever innlogging)

Ny teknologi

I disse dager tar politiet i Nordfjord i bruk disse metodene, også omtalt som «Politiarbeid på stedet». De har allerede hatt nettbrett i politibilene i et par år, og mer teknologi er på veg.

Forrige uke ble det kjent at det kommende statsbudsjettet vil inneholde ekstrabevilgninger til systemet, som går under navnet ANPR (automatic number plate recognition), som sjekker kjennemerkene fra kjøretøyer opp mot en database.

Vil beholde Eid, Stryn og Vågsøy

Hvattum forteller at kontoret i Selje med sine to politistillinger ikke oppfyller kravene til framtidas tjenestested.

– For vaktordningen og beredskapen vil det ha liten eller ingen betydning å legge ned. Det blir i dag håndtert fra resten av driftsenheten, sier han - men påpeker samtidig at han mener det er viktig å beholde kontorene i Eid, Stryn og Vågsøy.

Men han medgir at nedleggelse av kontoret også kan medføre ulemper.

– Lokalkunnskapen kan svekkes ved at vi ikke har et fast kontor, og det kan bli mer tungvint for publikum å få utført tjenester lokalt, mener Hvattum.

Les fleire nyheter fra Søre og Nordfjord på smp.no

Les mer om arbeidet med ny struktur i politidistrikt Vest her (ekstern lenke)