Henry, som er tidenes mestscorende Arsenal-spiller med 228 mål på 376 kamper, savner variasjon i Haalands spillestil.

– Alle vet at hvis du fôrer ham med baller i sekstenmeteren er du ferdig. I lufta, på bakken, karatespark … Uansett hvordan kommer han til å score, sier franskmannen i CBS’ Champions League-studio tirsdag.

Arsenal - Manchester City starter 20:30 i kveld og vises på Viaplay og Viasport Premier League.

I VGs nye sportskalender får du oversikt over all ukens TV-fotball

Rekordknusing og vanvittige 25 Premier League-mål på 21 kamper så langt denne sesongen til tross, etterlyser Henry en mindre forutsigbar og mer varierende spillestil hos Manchester Citys stjernespiss.

Arsenal-legenden trekker paralleller til sin egen tid som spiller i London-klubben, og bringer frem et råd fra sin tidligere suksesstrener, Arsène Wenger.

– Jeg pleide å klage på alt mulig da jeg spilte spiss. Arsène spurte meg; «hva kan du gjøre når resten av laget ikke mater deg»?

Henry forteller at han selv begynte å tilpasse seg avhengig av hvilke lagkamerater som hadde ballen, og skildrer hvordan han forholdt seg og spilte variert da spillere som Dennis Bergkamp, Robert Pirès og Freddie Ljungberg.

KRITISK: Thierry Henry, her i aksjon som assistenttrener for Belgia under VM i Qatar, mener Erling Braut Haaland har lite variasjon i spillet sitt. Foto: JACK GUEZ / AFP

– Noen ganger går Haaland på det samme løpet, uavhengig av hvilken medspiller som har ballen. Noen ganger synes jeg ikke han hjelper laget i form av hvem som har ballen i beina, beskriver Henry i CBS-studioet.

– Når Kevin (De Bruyne) har ballen, kan han gjøre det. Men med spillere som Bernardo Silva, må man kanskje møte og spille vegg, ramser han opp som eksempler.

Også Liverpool-legende Jamie Carragher, i tillegg til tidligere Manchester City-spiller Micah Richards, sitter i samme studio under debatten etter tirsdagens Champions League-kamper. Førstnevnte svarer og snur på argumentet.

Carragher utfordrer Henry på om det ikke er medspillerne som må tilpasse seg til Haalands spillestil i stedet.

– De gjorde det, og de prøver å endre seg. Pep (Guardiola) prøver å finne en formasjon for å sikre at Haaland kan prestere. Jeg snakker om de store kampene her, svarer Henry og legger til:

– Der har vi sett at han ofte ikke er borti ballen. Han rører ikke ballen og lagkameratene finner ham ikke. Kanskje han må tenke annerledes for å hjelpe til, sier Henry.

Manchester City er tre poeng bak serieleder Arsenal før kveldens gigantkamp. Arsenal har én kamp mindre spilt enn Haalands City.