Styrkeløft er en av 24 små idrettsgrener som får ekstra oppmerksomhet under NM-veka i Rogaland i disse dager.

Kraftkaren fra Sjøholt Atletklubb stiller som stor favoritt til en ny NM-tittel, sjøl om Walgermo velger å gå opp en vektklasse; fra minus 105 til minus 120 kilo.

Han fylte 30 år søndag og rakk å slippe tittelen som peppersvenn (ungkar etter fylte 30 år) ettersom han og samboer Kristine Andersen ble ektepar i juli.

Nå er fokus rettet mot norgesmesterskapet der også styrkeløft vil få sine timer på direktesendt TV hos NRK.

– Det blir flotte sendinger fra styrkeløft. Vi har en del erfaring med å vise vår idrett på direktesendt streaming på You-tube. Derfor har vi en del nødvendig kompetanse, blant annet skal Linda Høiland være ekspertkommentator. Hun er tidligere president i forbundet, forklarer Walgermo.

Tviler på kongepokal

Sjøl er han stor favoritt til gullmedaljen i sin klasse, men han tviler på at det rekker til ny kongepokal.

– Jeg hadde det beste resultatet under NM i 2016 da jeg sikret meg kongepokalen. Nå har en sterk utøver som Kjell Bakkelund gjort comeback. Han stiller i 74 kg og det er en fordel å være lett når resultatene fra ulike vektklasser skal sammenlignes, sier Sunnmøres sterkeste mann. For Walgermo er NM veldig viktig med tanke på å kunne kvalifisere seg til VM i november. Det mesterskapet går i svenske Halmstad.

Slet med ryggskade

Han slet lenge med en ryggskade og nylig fikk 30-åringen en strekk i nakken.