– Det er jo helt sykt! sier Tore Helleseth Nes etter den overlegne seieren mot Moster IL.

Guttene var sjef fra første spilleminutt og fikk inn tre raske mål som ga dem overtaket og selvtilliten de trengte til å score 18 (!) mål til.

– Vi var aggressive fra start av og gikk virkelig inn for å vinne. Men at kampen skulle ende som den gjorde hadde vi overhodet ikke forventet. Det var jo egentlig en skikkelig drømmeåpning som er bra for selvtilliten og spillet videre, tror han.

Sikter høyt

Laget har tidligere utmerket seg under Norway Cup. For to år siden tok de bronse i A-finalen, og i år er de sultne på enda mer.

Overlegne Tore Helleseth Nes og resten av Tjørvåg G15/16 var overlegne og vant første kamp 21–0 over Moster IL. – Det lover bra for resten av cupen. Men det er viktig å nullstille seg og ta kamp for kamp, mener Helleseth Nes. Foto: Veronica Hjelseth

– Vi vil ha medalje, og håper vi kan gjøre det bedre enn vi har gjort før. Målet er å slå vår tidligere plassering, hevder Helleseth Nes.

For å klare det er det viktig å holde fokus, ha godt lagspill og selvfølgelig å ha det gøy.

– Ja, det er utrolig viktig å nyte spilletida vi har her. Det blir jo et år til neste gang, ler han.Tross en seier i egen klasse er både han og lagkameratene kalde i hodet.

– Vi må nullstille oss og ta kamp for kamp. Vi må regne med å få mer motstand enn dette, og det er vi forberedt på å takle, sier han bestemt.

Hardtarbeidende

Trener Andreas Vatne kan fortelle at guttene fra Tjørvåg er en gjeng med treningsvillige og hardtarbeidende sjeler. De har gledet og forberedt seg til verdens største fotballcup allerede siden i fjor sommer.

– Vi har vært med i mange år og gjort det ganske bra, spesielt de siste årene. Så det er ingen tvil om at guttene har høye ambisjoner og store krav til seg selv. De tar cupen veldig seriøst, og med bronse i bagasjen vet de at de kan, sier Vatne.

Han er imponert over guttenes innsats under den første kampen deres i Norway Cup, men legger samtidig vekt på at Moster IL ikke er så dårlige som resultatet kanskje tilsier.

– Vi fikk inn noen kjappe mål i starten og tok pusten fra dem.

Verdensrekord

Norway Cup ble sparket i gang i går med hele 2.199 lag i aksjon. Det er ny verdensrekord. Totalt skal det spilles 6.000 kamper i løpet av uka.