– Det er ikke lenger bare en hobby. Det har blitt en livsstil for meg å reise rundt å dømme kamper. Det er dette jeg ønsker å gjøre og jeg ønsker å nå langt, sier Brekke fra Hareid.

Han er på plass under Norway Cup for 6. gang i år, og dømmer minst fire kamper om dagen, ofte mer.

Verdens beste jobb: Per Inia Brekke fra Hareid og Magne Krumsvik fra Hødd hevder de har verdens beste jobb. Foto: Veronica Hjelseth

– Vi har som regel to kamper på formiddagen og to på ettermiddagen, slik at vi får litt pause mellom kampene. Men det er ikke sjeldent at det blir mer, for eksempel om noen melder forfall. Jeg sier alltid ja til en ekstra kamp, forteller den ambisiøse dommeren som ønsker å satse på en karriere på fotballbanen og nå så langt som mulig som dommer.

Slitsomt og gøy

Brekke legger ikke skjul på at det er slitsomt. Han hevder han løper rundt 10 kilometer per kamp, og da er vi fort oppe i et maraton i løpet av en dag.

Engasjert: Per Inia Brekke fra Hareid er på plass som dommer under Norway Cup for 6. år på rad. Her i aksjon under en TV2-sendt fotballkamp. – Det er stas å få dømme kamper som blir sendt på TV. Det er en skikkelig gulrot for oss dommere, sier han. Foto: Erlend Vikene

Men aller mest er det gøy.

– Det er en fantastisk stemning på Norway Cup. Kampene er intense fordi de er kortere enn normalt og fordi premien er stor, så spillerne gir alt de har. Det er gode spillere, gode kamper og gode baner. Derfor elsker jeg Norway Cup, sier han.

Ikke minst er det et svært godt miljø blant dommerne som bor sammen på skole og møtes hvert år under cupen.

– Både det å møte igjen dommere man har blitt kjent med tidligere år og å bli kjent med nye er noe av grunnen til at det er så populært å dømme på Norway Cup. Det er veldig sosialt å bo sammen og vi har det kjekt sammen om kveldene, kan han fortelle.

Han får medhold av veteran Magne Krumsvik fra Hødd, som har vært dommer under Norway Cup i hele 28 (!) år, og dermed har rekord i antall år som dommer på Ekebergsletta.

– Jeg prøvde et år å bo på hotell, men aldri igjen. Da går man jo glipp av alt det sosiale. Litt av greia med å dømme under Norway Cup er jo å møte igjen de menneskene man bare ser den her ene uka i året, forklarer han og legger til at han gjennom sin lange karriere på Norway Cup har fått venner fra hele Norges land, fra Alta i nord til Kristiansand i sør.

400 i aksjon

Totalt er 400 dommere i sving for å avvikle Norway Cup. Dommerne kommer fra 22 ulike nasjoner.