Ettersom det var sju påmeldte damelag i cupen, ble det bestemt å gjøre det om til et gruppespill med to grupper. Siden Aksla/Guard hadde påmeldt to lag, ble de fordelt i hver sin gruppe. I gruppe 1 endte følgende lag: Aksla/Guard, Volda, Hødd og HaNo. I gruppe 2 endte Aksla/Guard 2, Herd og Sykkylven. De første kampene settes opp mot slutten av februar.

– Jeg synes det er to jevne puljer, men det hadde vi fått uansett. I gruppe 1 gjorde alle lagene det bra i fjor, så det skal bli hardt å gå videre derfra. I den andre gruppa endte Herd opp, som rykket ned fra 2. divisjon. Det blir spennende å se hvordan de gjør det i år, mens Sykkylven gjorde det bra i fjor. Jeg vet ikke helt hva Aksla/Guard 2 kommer til å stille med, sier AaFK Fortuna-spiller Mette Muri, som også jobber i Sunnmøre Fotballkrets.

De to beste damelagene går rett inn i semifinalene, som skal spilles til høsten. Vinneren av dameklassen får blant annet en treningskamp mot AaFK Fortuna vinteren neste år.

Lokalfotballekspert Aleksander Svensen, AaFK Fortuna-spiller Mette Muri og sportsleder Kristian Stenerud i Sunnmørsposten gjennomførte trekninga tirsdag. Foto: NILS HARALD ÅNSTAD

Divisjonsforskjeller

Ettersom det var påmeldt hele 39 lag i herreklassen, så blir det 14 lag som utgjør 1. cuprunde, mens de resterende lagene fikk walkover til 16-delsfinalen. Det betyr at det fra 2. cuprunde er det med 32 lag.

I 1. runde var Herd (4. divisjon) mot Emblem (5. divisjon) det første oppgjøret som ble trukket ut av bollen. Det betyr at Emblem får et straffespark før kampen på grunn av divisjonsforskjellen. Resten av oppgjørene i den cuprunden ble slik (divisjon i parentes): Ravn (5) -HaNo (6), Spjelkavik 2 (5) – Bergsøy (4), Åmdal (6) – MTG (6), Harøy (6) – Ørsta (4), Stordal/Ørskog (4) – Volda 2 (5) og Norborg (5) – Godøy (6).

Kampene blir i utgangspunktet satt opp søndag 25. februar i uke 8, som er siste frist for å spille dem. Det betyr med andre ord at det er mulig å flytte fram kampene om man ønsker det.

2. runde blir satt opp uka etter at 1. runde er satt opp, som vil si at kampene må være ferdigspilt senest søndag 3. mars i uke 9. Her vil det være mulig å spille kampene på et tidligere tidspunkt, hvis det er enighet mellom klubbene om et.

Sunnmørsposten skal i løpet av onsdag komme tilbake med hvilke kamper som blir valgt ut til streaming. Her blir det noen hovedkamper, men andre blir sendt med enklere produksjoner.