Herd sitt G14 sjuerlag havnet i ettermiddag i en svært ubehagelig situasjon.

– Det var helt sykt! Jeg har aldri sett noe lignende, sier Jørgen Ljoså som er forelder på Herd som mildt sagt fikk seg en uventet opplevelse da de møtte Cosmos i 16. delsfinalen onsdag. Kampen endte opp som alt annet enn en fotballkamp.

Pratet med treneren

Da kampen omsider var i gang igjen fortsatte russerne med det voldsomme spillet sitt, og både slo og sparket i følge Ljoså. Herd fikk frispark på frispark. Dommeren gikk bort og snakket med den russiske treneren og ba ham roe ned spillerne, men han bare løftet på skuldrene.

– Da vi ledet 2-0 løper den utviste spilleren inn på banen og tar en karatespark mot en av våre spillere. Vi står vantro og ser på og løper inn på bana for å prøve å stoppe det. Da finner russerne tak i nærmeste Herd-spiller, sparker, slår og springer etter dem, sier en sjokkert Ljoså.

– Det var en del spillere som ble slått ned og sparket etter at dommeren blåste av kampen. Vi er fortsatt ganske «shaky» etter det som skjedde, så vi trenger tid til å roe oss ned, sier Lervik.

Herd fikk til slutt spillerne sine av banen, og Cosmos stakk av fra stedet. Politiet ble kontaktet underveis, men rakk ikke å komme før russerne hadde stukket av.

Skremt

Stian Holthe var en av spillerne som fikk oppleve russerne på kroppen.

– Vi ble ganske redde for fotball skal jo ikke være sånn. Jeg synes slik spill er helt motbydelig, hevder han.

Tross den dramatiske hendelsen er han glad til sinns.

– Vi lar ikke dette stoppe oss,  og jeg synes vi har taklet det bra som et lag. Vi fortsetter Norway Cup og går for å vinne.