Ja, faktisk er det sjanser for medalje også for Thea Helseth og Jenny-Marie Rørvik om alt klaffer.

Det er særlig Helseth som har best utgangspunkt ettersom hun under fjorårets U23VM kom til A-finalen og havnet på en sterk 5. plass, mens klubbkollega Rørvik i spann med Rebekka Wiberg-Bugge, var en plass fra å ro A-finalen for ett år siden i bulgarske Plovid.

– Sikter du mot pallen, Thea Helseth?

– Drømmen er sjølsagt å ta medalje, men jeg vet det er skummelt å si noe sånt. Bortsett fra USA stiller ikke de øvrige som kom foran meg i fjor opp. Men nye gode roere kan ha kommet til, sier 22-åringen fra Ålesund som til daglig bor i hovedstaden.

Rørvik i dobbeltsculler

Der bor også jevngamle Jenny-Marie Rørvik som altså sitter i dobbeltsculleren med Wiberg-Bugge.

– De har en god sjanse til A-finale i år siden de ror teknisk godt sammen, skryter Thea Helseth på vegne av den norske dobbeltsculleren.

Sjøl valgte hun singlesculler i dette mesterskapet, sjøl om hun også er sentral i Norges dobbeltfirer denne sesongen.

– Vi har en spennende båt i dobbeltfireren der vi ble nr. 3 i B-finalen under verdenscupen i Lienz. Nå har jeg trent singlesculler de tre siste ukene og mener at jeg er godt forberedt foran U23-VM her i Polen, sier Thea på telefonen fra den polske byen der hun skal opp mot 18 andre roere i sin klasse.

Forsøksheat torsdag

Helseth skal ro innledende forsøk i morgen torsdag. Der bør hun havne blant de to beste i sitt heat ettersom de går direkte til semifinalen lørdag. Hvis ikke er det ny sjanse via oppsamlingsheat fredag. Finalene går søndag.

– Dette er siste sjanse for deg i et U23-VM?

– Ja, det er fjerde året jeg er med i U23-VM. Jeg ble nr. 8 i 2015, nr. 15 i 2016 og altså nr. 5 i fjor, oppsummerer Thea Helseth.

Det er hun og lettvektsroer Ask Tjøm i herreklassen som er Norges to største medaljehåp i mesterskapet.

Gir ekstra press

– Jeg har sett at jeg blir nevnt som en medaljekandidat hos det internasjonale roforbundet. Det gir sjølsagt et ekstra press, men det må jeg takle, sier Thea Helseth.

Etter at U23 VM er over vil hun igjen rette fokus mot dobbeltfireren sammen med Marianne Madsen, Inger Kvali og Anna Sture. De skal ro senior-VM i Bulgaria i midten av september som denne båten høydepunkt.

Jenny-Marie Rørvik (til venstre) deltar i sitt siste U23-VM denne uka i Polen. Sammen med Rebekka Wiberg-Bugge fra Moss skal Jenny-Marie jakte på A-finalen i dobbeltsculler. Foto: ESTELA RE-MA