I et intervju med NRK rett etter løpet fortalte hun at hun etter lørdagens stafett, hvor hun måtte gå tre strafferunder, har fått mange støttende meldinger i innboksen og uttalte følgende med et glimt i øyet:

– Jeg fikk melding om at de var så slemme i pressesonen og «fuck dem». Unnskyld, jeg skal ikke banne på norsk TV!

I pressesonen kort tid etterpå sier Tandrevold at hun raskt angret på språkbruken. «Huff, da», sier hun da VG tar opp sekvensen.

– Det var helt forferdelig. Jeg angrer skikkelig. Jeg tenkte på det da jeg sto på premieutdelingen, så jeg klarte ikke helt å nyte den. For jeg angret så på at jeg hadde bannet på TV. Det var ikke bra, det skal jeg aldri gjøre igjen, sier Tandrevold til VG – og erkjenner at det har vært noen tøffe dager i Oberhof.

– Det ble bare litt mye for meg, for alle har liksom vært så kritiske, så skulle plutselig alle være med på min glede. Så ble jeg litt bitter og ville ikke dele gleden med de som har vært kritiske, jeg ville bare dele den med de som har vært positive. Da bannet jeg, det angrer jeg på.

Tandrevold traff på 19 av 20 skudd på fellesstarten. På den stående skytingen var hun helt feilfri. I en svært spennende avslutning tok hun sølv. Svenske Hanna Öberg (27) tok gull, mens Julia Simon (26) fra Frankrike tok bronse.

Sølvet var en enorm opptur etter lørdagens stafett hvor Tandrevold uttalte at hun følte seg som en syndebukk.

– I går følte hun at hun sviktet laget og at hun gjennom mesterskapet har sløst bort muligheter til å ta medalje. Hun føler at hun er i sitt livs form, sier landslagstrener Sverre Waaler Kaas til VG.

Han ga Tandrevold en stor klem i målområdet.

– Det er nesten så man ikke har ord, man er bare så fornøyd. Da er det bare å gi en klem og juble, sier Waaler Kaas.

Dette er Tandrevolds fjerde individuelle VM-medalje. Hun var også med på laget som tok gull i miksstafetten tidligere i Oberhof.

Karoline Knotten tok en sterk sjetteplass etter at også hun desket opp med 19 treff. Knotten og Tandrevold feiret sammen i målområdet. Skrur man tiden 24 timer tilbake, var det Knotten som trøstet Tandrevold etter stafetten.

– Jeg føler meg høy fortsatt, det kribler i kroppen. Vi snakket mye sammen i går, om hvordan vi kunne løsne opp litt. Det er så vanskelig å få det gjennom, og si at man har troen på seg selv. Det er bare så mye, og vi unner hverandre bare godt, sier Knotten om klemmen.

Tandrevold havnet bakpå etter én bom på første skyting. Prikkfri skyting på andre liggende og første stående, gjorde at hun var tilbake i medaljekampen. På dette tidspunktet var hun nummer fire, cirka tyve sekunder bak den franske Anaïs Chevalier-Bouchet.

En feilfri serie også på den fjerde og siste skytingen, førte henne opp på annenplass, bare fem sekunder bak leder Hanna Öberg. Tandrevold ristet av seg den franske duoen Julia Simon og Chevalier-Bouchet, men Öberg ble hakket for sterk.

Sølvet var imidlertid en viktig opptur etter et turbulent VM.

PS! Marte Olsbu Røiseland (32) tok individuell bronse og to stafettgull i VM etter en trøblete sesong. Etter det siste rennet var hun tårevåt i intervjuet med NRK. – Jeg prøver bare å nyte øyeblikkene. Jeg er fullt klar over at dette kan ha vært mitt siste VM, og da er det viktig å nyte det, sier Røiseland til kanalen.

Lurer du på hva som skjer av sport i helgen? Sjekk VGs nye sportskalender.