Trine Ramsvik Stette skjøt også en fenomenal 10-skudd der hun fikk anvist 100 med sju i sentrum.

Dermed leder hun også kampen om officerspokalen, den gjeveste vandrepremien av alle på Landsskytterstevnet.

Ryktene sier også at poengsummen skal være den beste som noen gang er skutt av ei jente på landsstevnet.

Trine har skutt 249 poeng tidligere år og er ei meget populær jente i skyttermiljøet.

– Jeg er langt fra sikker på at dette holder til en plass på kongelaget, sa Trine umiddelbart etter sin egen skyting.

– Men sjansen til å komme med på Kongelaget kan se ut som er større enn å bli skytterprinsesse, sier hun med et bredt smil om munnen i det hun forlater standplass for å ta imot hyllesten utenfor.

Da Sunnmørsposten gikk i trykken var sju jenter inne på en plass på det gjeve laget som toppes av Kathrine Aannestad Lund med 249 poeng.

Tar sats videre

Etter 50 på liggende, fortsatt Trine med 48 på stående og avsluttet 15-skudden med 48 også på kneserien. Det var en poengsum som kanskje reddet den store dagen for Trine.

– På forhånd sa jeg til meg selv at jeg skulle være fornøyd med 147 poeng eller mer. Når det ble 146 så tror jeg det skjedde noe som kanskje bidro at jeg skjøt så bra som jeg gjorde på 10-skudden. Jeg var veldig trygg da jeg starta med de tre stående skuddene mine og det fortsatte med en veldig grei gjennomføring på resten av serien. På liggende hadde jeg igjen veldig god tid og jeg konsentrerte meg skikkelig. Det ville være for dumt om jeg bommet der, sier hun.

Trine er relativt åpen om de tankene hun gjør seg videre som skytter. Hun er langt fra i mål ennå.

– Nei, jeg kunne tenkt meg enda høgere poengsummer, jeg. Men jeg får være tålmodig å ta et steg om gangen. Dette er uansett en drøm som går i oppfyllelse, sier hun.

Måtte ordne seg fri

Toril Lystad fra Hovdebygda og Ørsta var så glad at hun skalv lenge etter at hun fikk anvist 242 poeng i det aller første laget på Landsskytterstevnet i går.

– Å, jeg er så fornøyd! Nå må jeg ringe å få fri så jeg kan skyte finale, jublet hun.

Må be om fri Torill Lystad fra Hovdebygda og Ørsta skjøt i første lag og slo til med 242 poeng. Nå må hun be seg fri for å kunne skyte finalen. Foto: Victor Storsveen

Det var nesten et lite under at Toril fikk det til så bra som hun faktisk gjorde. Det var ikke måte på hvor sterk reaksjon som kom etter endt anvisning.

– Jeg har for første gang trent mentalt i år og det har hjulpet meg. Det var den treningen som gjorde at jeg faktisk greide å holde fokus. Jeg tok en diskusjon med meg selv etter prøveskuddene foran 10-skudden for å få hodet på rett plass. Det gikk veldig greit. Jeg fikk til gjennomføringen og med 98 poeng er jeg kjempefornøyd, sier hun.

Kristian Aarskog leverer den ene gode innsatsen etter den andre denne sesongen og fra skive 40 i lag nummer 67 slo han til nok en gang og ga seg ikke før han hadde plukket imponerende 244 poeng.

– Jeg er veldig godt fornøyd, men åtteren på det tredje ståskuddet var ikke helt slik det skulle være, mente han etter nok en kjempeprestasjon. Når bare ett lag gjensto å skyte, lå han på 48. plass.

Mens tvillingsøster Torill skjøt i det første laget, skjøt Anita Lystad i det aller siste laget. Det endte med 241 poeng og trine endte på 14. plass som gir kongelag!