• Lørdag lå Dennis Hauger an til å vinne sprintløpet da han krasjet inn i veggen på den 18. av de 21 rundene.

  • Håpet var at Hauger skulle kopiere det som skjedde i 2022: Seier i hovedløpet i Baku.

  • Nordmannen var aldri i nærheten av å vinne og kjørte i mål som nummer syv. Men en disk gjorde at han ble nummer seks.

  • 17-åringen Oliver Bearman er helgens navn med seier i begge løpene. Om ei ukes tid blir han også gammel nok til å ta lappen i Norge.

– Jeg er ikke fornøyd. Jeg slet med å få temperatur i dekkene, sier Hauger til Viaplay.

– Det var det samme lørdag, og det endte med at vi begge i teamet endte i veggen. Det var kjipt å ende løpet på den måten. Det var selvfølgelig min feil, fortsetter Dennis Hauger - og legger til at sikkerhetsbilen kjørte sakte.

Fra femte startspor hadde Hauger en helt grei åpning og ble liggende på 6. plass. Der lå han trygt i mange runder og gjennomførte tidlig et bra pitstopp.

Så ble han liggende like bak Kush Maini og stange i mange runder, men Hauger slet med å komme i posisjon til å kjøre forbi.

Viaplay–kommentatorene Atle Gulbrandsen og Henning Isdal undret underveis:

– Er det noe galt med bilen til Dennis etter krasjen lørdag?

Dette avviser Hauger etter løpet.

– Det var ikke noe teknisk galt. Vi visste at teamet har slitt på denne banen, men håpet å fighte om en pallplass likevel. Vi vet at vi har farten på de fleste andre baner.

Dennis Hauger har vunnet ett løp i 2023 - sprintløpet i Australia. Dette er hans andre sesong i Formel 2, og nordmannen kjører i 2023 for MP Motorsport - etter at det fungerte bare sånn passe med Prema-teamet i 2022. Samme Prema tok lørdag dobbeltseier i sprintløpet og søndag seier og 5. plass i hovedløpet. Ferrari-junioren Oliver Bearman vant begge løpene.

– Ekstremt imponerende av Bearman, fastslår Viaplay-kommentator Henning Isdal.

Det positive for Hauger søndag var at 6. plassen faktisk betyr at han avanserte litt i VM-sammendraget. Det ble seks poeng.

Japanske Ayumu Iwasa kom til Aserbajdsjan som leder i Formel 2-mesterskapet, men har hatt en fryktelig helg der han ikke har tatt et eneste VM-poeng. Iwasa er, i likhet med Hauger, en del av Red Bull-akademiet.