AaFK var aktive på «deadline day». Både Isaac Atanga, Moctar Diop og Alexander Stølås ble henta til klubben. Det hadde ikke sistnevnte forventet etter en tøff vinter i Sandnes Ulf.

– Det føles litt merkelig ut sånn sett. Ut ifra situasjonen jeg kommer fra, så er det fantastisk at jeg får anledning til å være her ut august. Jeg skal kose meg, sier sidebacken til Sunnmørsposten.

– Motivert, revansjesugen og sulten

33-åringen har spilt nærmere 200 kamper i Eliteserien for Haugesund, der han scoret 20 mål.

Før fjorårssesongen gikk han til Sandnes Ulf, men skader ødela mye og haugalendingen fikk bare med seg ni kamper for Bjarne Berntsens mannskap i 1. divisjon. Veteranen vil gjøre så mye som mulig ut av sjansen han har fått.

– Hele livet mitt har det vært en kamp for å motbevise folk, så det er ikke noe nytt. Det viktigste er at jeg har det gøy, for når jeg har det gøy, slipper jeg meg løs, sier Stølås og legger til:

– Fotball skal være gøy. Om det ikke er det så er det helt feil. Jeg er absolutt motivert, revansjesugen og sulten.

Samtalene mellom partene hadde pågått over litt lengre tid, men dialogen ble intensivert på overgangsvinduets siste dag. Stølås sier det var litt fram og tilbake før han tok avgjørelsen om å reise opp til Sunnmøre.

– Det var usikkerhet med tanke på familiesituasjonen og det å hive seg rundt på en dag. Da vi ble enige, innså jeg at det er en såpass fin mulighet at jeg bare må nyte det. Jeg er utrolig glad for å være her og få denne muligheten.

Stølås er mest kjent for tiden sin i Haugesund fra 2014 til 2021. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

– Tar det dag for dag

I flere sesonger var Stølås fryktet for venstrebeinet sitt, både på dødballer og fra skuddhold. Dette håper han å dra med seg til Color Line.

– Jeg ønsker å tilføre en farlig innleggsfot og offensive kvaliteter. Det er der jeg sikter inn på å kunne bidra. Ei frisparkscoring er noe jeg absolutt vil oppleve igjen.

Selv om Stølås i første rekke vil kose seg med fotballen, siden det er da han føler seg god, håper han å kunne imponere såpass at oppholdet på Sunnmøre kan bli utvidet.

– Jeg tar det dag for dag og hver mulighet jeg har for å bidra for laget, så får det som skjer skje, sier Stølås.