Skiskytterlegenden og TV 2-eksperten Bjørndalen omtalte det tyske laget som et «C-lag», ettersom de stilte med VM-debutant Sophia Schneider og Philipp Nawrath på parstafetten under skiskytter-VM i Oberhof.

Norge, med en toppet duo i Marte Olsbu Røiseland (32) og Johannes Thingnes Bø (29), tok gullet.

I etterkant fikk tyskerne kritikk av Bjørndalen for å prioritere bort en gullsjanse, en kritikk som ikke falt i god jord hos vertsnasjon Tyskland.

– Han er alltid en av dem som snakker om respekt og ønsker å bli forstått som en mann med god sportsånd. Med det i mente, må jeg si dette er respektløst overfor utøverne, sier Tyskland-trener Mark Kirchner til Sportschau – først omtalt av Aftenposten i Norge.

Han er ikke enig i C-lagskarakteristikken, og trekker fram Schneider og Nawraths prestasjoner. Bjørndalen var imidlertid ikke alene om kritikken – også gullvinner Thingnes Bø og svensketrener Johannes Lukas stusset over prioriteringene i det som tross alt var en medaljeøvelse.

Ikke bare Bjørndalen som får kritikk:

Bjørndalen selv mener kritikken var saklig fra hans side, begrunnet med at Nawrath ikke er den beste ståendeskytteren – og at Benedikt Doll og Roman Rees burde vært foran ham i køen.

– Kirchner kjenner jeg godt. Han står på sitt, og jeg står på mitt, og han må beskytte sine. Det er et klart C-lag som går, og jeg tror ikke jeg var alene om å mene det, sier Bjørndalen – og sier heller det var respektløst å ikke stille med det beste laget på hjemmebane.

Han viser videre til at Nawrath ikke engang fikk gå herrestafetten lørdag, som Frankrike vant foran Norge og Sverige.

– De klarte ikke prestere i dag heller, de ble nummer fem, og da var det tydeligvis fire som var bedre enn ham (Nawrath) på det laget, sier Bjørndalen – og mener det gjør at parstafettlaget var et E-lag (!).

Lurer du på hva som skjer av sport i helgen? Sjekk VGs nye sportskalender.