Tunsberg-biskop Per Arne Dahl er mot homofilt ekteskap, men har sagt ja til å ordinere henne.

Det opplyser bispedømmet mandag.

– Jeg står for det klassiske synet på ekteskapet som er forhold mellom kvinne og mann og har ikke endret syn i dette spørsmålet, uttaler Dahl.

– Som biskop er jeg satt til å forvalte enhetens embete. På to kirkemøter har det både vært snakket om respekten for de to ulike syn i kirken og at dette spørsmålet ikke skal være kirkesplittende. I lys av dette, og for å bidra til en verdig ordning rundt ordinasjon og presteansettelse, er jeg åpen for å ordinere når vilkårene, som i dette tilfellet, er til stede og kandidaten lever i et ordnet samliv. Dette skjer også ut ifra et ønske om at kirken møter prestekandidater på en forutsigbar måte, fortsetter han.

Møre-biskop Ingeborg Midttømme sa nei til å ordinere Pedersen-Eriksen som prest fordi hun er lesbisk, men snudde og åpnet for at en annen biskop kunne ordinere. Dermed ble det klart at Hanne Marie Pedersen-Eriksen kunne bli den første presten i Møre bispedømme som lever i åpent lesbisk samliv.

Pedersen-Eriksen skal vikariere i Norderhov i Buskerud inntil hun tiltrer som sjømannsprest i Miami, en stilling hun har takket ja til, ifølge en pressemelding.

Ordinasjonen finner sted søndag 6. september i Frogner kirke i Lier, som er Pedersen-Eriksens hjemsted.

Les også: Midttømme: - Eg trur mitt syn på ekteskapet er godt kjent