Det skjedde under utdelingen av Polarisprisene for 2021 og 2022. Dette er priser internt for aviser som er en del av konsernet Polaris Media, eieren til Sunnmørsposten.

Den første hederlige omtalen Sunnmørsposten fikk var i kategorien «Reportasjeprisen 2021». Dette fikk Sunniva Bøthun, Staale Wattø og Linda Nygard-Sture i Sunnmørsposten for «Livet er satt på vent» om Emma Elise Nilsen Reiakvam.

– Dette er journalistikk som i kraft av sin grundighet og balanse bidrar til at et ungt liv kan se litt lysere på fremtiden, skriver juryen i sin begrunnelse.

Les saken igjen her:

Også i kategorien «Engasjementsprisen 2021» fikk Sunnmørsposten hederlig omtale. Det fikk SMP for «Den store innflytningsfesten». Her inviterte avisa leserne til en innflyttingsfest og show, som i sin helhet ble sendt på SMP.no.

Se festen igjen her:

I «Nyhetsprisen Stor avis 2022» fikk Sunnmørsposten hederlig omtale for «Dødsulykkene» med Karl Petter Løvoll, Liv-Jorunn Håker og Dag-Arne Alnes i spissen. Denne saken vant i fjor pris på Data-SKUP.

– Solid innsynsjobbing, brukervennlig og forståelig grafikk – og ikke minst gode reportasjer – avdekker viktige forhold rundt de mest alvorlige hendelsene på veiene på Møre de siste 15 år, skriver juryen.

Les saken igjen her:

Også andre lokale mediehus fikk priser og hederlig omtale. Møre-Nytt fikk hederlig omtale i kategorien «Nyhetspris Liten avis 2021» for saken «Ein farleg mann», skrevet av Svein Aam.

Romsdals Budstikkes Trond Hustad fikk hederlig omtale i kategorien «Reportasjeprisen 2022» for «Det er Berit som er årets forbilde».

RBnett tok i tillegg med seg en pris i kategorien «Engasjementsprisen 2022» for podkasten «Hør på henne», som også blir videreformidlet i andre former i Romsdals Budstikke.

Lenger nord i fylket stakk Driva i Surnadal av med «Nyhetsprisen Liten avis 2022» for «Stormen Gyda».