Leserinnlegg:

«Vi vil at du skal få velge sjøl»

Vi trenger at alle gode krefter slipper til om vi skal gi innbyggerne et tjenestetilbud som kan takle fremtidens utfordringer på best mulig måte, skriver bystyrekandidatene for Ålesund Høyre i dette innlegget.  Foto: NTB Scanpix (illustrasjonsfoto)

Meninger

Arbeiderpartiet mener de vet best hva du trenger. Høyre vil at du skal kunne ta egne valg.

«Bestemor på anbud» er en håpløs og villedende argumentasjon - en gammel floskel. Det er skremmende at debatten i Arbeiderpartiet om fremtidens utfordringer i helsesektoren ikke har kommet lengre.Svein Rune Johannessen og Arbeiderpartiet har likevel helt rett i en ting: dersom Høyre kommer til roret og Dag Olav Tennfjord blir ordfører - da skal næringslivet også kunne bli med å skape gode helsetjenester. Vi trenger at alle gode krefter slipper til om vi skal gi innbyggerne et tjenestetilbud som kan takle fremtidens utfordringer på best mulig måte.

Høyre skal sørge for at brukeren får individuelt tilpasset helsehjelp uavhengig av størrelse på lommebok, slik vi har gjort med fritt sykehusvalg - hvor pasienten selv får velge sykehus, offentlig eller privat. Vi skal sørge for at brukeren av hjemmehjelp og hjemmetjeneste skal ha valgfrihet gjennom å innføre fritt brukervalg.


– Folkeveksten her er mindre enn i andre byregioner. Det må dere ta som en utfordring.

Skoler, næringsliv og eldreomsorg var tema da Erna Solberg åpnet valgkampen i Ålesund lørdag ettermiddag.


Vi skal sørge for at alle får best mulig helsehjelp tilpasset sine behov og sine ønsker. For morgendagens løsninger på fremtidens utfordringer handler om tilgjengelighet for brukeren, om valgfrihet, om kvalitet og mest av alt om hvordan vi kan samle alle gode krefter for å yte best mulig helsehjelp til den som trenger det. Da må kommunen bli best mulig, og næringslivet slippe til mest mulig.Johannessen fra Arbeiderpartiet skrev 28. juli et leserinnlegg der budskapet i det store og hele dreier seg om at de ønsker å styre helse- og omsorgstjenestene i Ålesund kommune selv og at næringslivet er uegnet og uønsket. Samtidig er Arbeiderpartiet stadig vekk med på å heie frem arbeidet som blant annet gjøres ved NMK og NTNU innenfor velferdsteknologi og fremtidsløsninger som Smart Cities.

Arbeiderpartiet må ha et svært merkelig syn på næringslivet når de på den ene siden kan mene at næringslivet er kilde til innovasjon og utvikling, men på den andre siden ikke ser at dette også kan gjelde for de grunnleggende velferdstjenestene.


Leserinnlegg:

«Seks råd til politikere på valg»

Kjære lokalpolitiker: Det er bedriftene som gir liv til bygd og by. Bruk valgkampen til å vise at nettopp din kommune ønsker å være et godt vertskap for lokale bedrifter.


Det er også et kunstig skille man trekker opp når man påstår at med Høyres løsning vil næringslivet profittere på velferdstjenester. Næringslivet er allerede involvert i aller høyeste grad i å skape velferd i Ålesund kommune. Hvor tror Johannesen og Arbeiderpartiet at alt utstyr ved sykehjemmene kommer fra? Hvem har utviklet og laget sengene pasientene ligger i? Og hvorfor er det greit for Arbeiderpartiet at ingeniøren skal kunne bli gründer og starte bedrift, men ikke sykepleieren?


Både Ørsta og Volda hadde såkalla rullatormaraton – får ros av eldreminister Listhaug

Rullatormaraton i Ørsta og Volda – Listhaug gir ros

Konkurranseinstinkt, glede og regndropar låg tett i lufta, rundt Volda omsorgssenter fredag.


Uavhengig av hvilket parti som styrer kommunen etter 9. september. 2019 blir ikke «bestemor satt på anbud», men dersom Arbeiderpartiet får makta vil ikke alle gode krefter få komme til. Stem Høyre dersom du vil gi valgfrihet til bestemor, som er gammel nok til å bestemme selv.

Dag Olav Tennfjord
Ordførerkandidat, Ålesund Høyre

Øystein Tvedt
2. kandidat, Ålesund Høyre

Monica Molvær
5. kandidat, Ålesund Høyre

Elise Fiske
28. kandidat, Ålesund Høyrej

Har du noe på hjertet? Send et innlegg til debatt@smp.no