For en tid tilbake reklamerte Høyre sin ordførerkandidat i Sunnmørsposten for bruk av velferdsentreprenører. Hvis han blir ordfører så skal også private firmaer levere omsorgstjenester til innbyggerne i Ålesund.

I forrige valgperiode ble både heimesjukepleien og heimehjelpa i Ålesund konkurranseutsatt. Firmaet Orange helse fikk kontrakt på disse tjenestene. Vi anbefaler leserne å google Orange helse og gjøre seg opp en mening om det som da dukker opp. Du finner en komplisert selskapsstruktur i blant annet skatteparadiset Malta. Du vil også se at de ble kastet ut av helseforetakene og en rekke kommuner.

Høyre og Frp vedtok i forrige periode at også tjenestene som psykisk utviklingshemmede mottar i sin bolig skulle konkurranseutsettes. Heldigvis fikk vi høsten 2015 et nytt politisk flertall, med Eva som ordfører. Det første som da ble vedtatt var å avslutte kontrakten med Orange helse og stoppe ytterligere privatisering av velferdstjenestene.

Ålesund Arbeiderparti vil at helse- og omsorgstjenestene skal være et offentlig ansvar og underlagt politisk styring og kontroll. Vi ønsker at helsetjenestene utføres i offentlig regi eller gjennom ideelle, ikke-kommersielle organisasjoner, der det ikke er lommeboka som skal avgjøre kvalitet og omfang på omsorgen som den enkelte mottar fra kommunen. Innbyggerne sine skattepenger skal ikke brukes til å betale utbytte til investorer.

Med arbeiderpartiet ved roret og Eva som ordfører blir ikke bestemor og funksjonshemmede satt ut på anbud i Ålesund.

----------------------

Les flere innlegg på smp.no!

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!

foto
Svein-Rune Johannessen, gruppeleder Ålesund Ap Foto: Marius Simensen